Top activiteiten in Kroatische eilanden


Ontdek de veelzijdige eilanden van Kroatië

Kroatië is een land dat meer en meer in beeld komt bij het Nederlandse publiek. Haar gemoedelijke steden, prachtige natuur en adembenemende stranden weten menig hart te veroveren. De honderden eilanden, elk met een eigen karakter, zijn een belangrijke trekpleister.

Kroatië heeft duizenden eilanden. Een van de populairste en grootste eilanden is Hvar, nabij Split. Deze bestemming is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar wat levendigheid en gezelligheid. Je kunt echter ook genieten van prachtige uitgestrekte lavendelvelden op dit pareltje in de Adriatische Zee.

Ten noorden van Hvar ligt het gemoedelijke Brač waar vooral veel watersporters op af komen. Dit eiland is een rustiger alternatief voor Hvar en het glooiende landschap biedt prachtige uitzichten op de kust, de pijnboombossen en de wijngaarden.

Een stukje noordelijker ligt Murter, een eiland dat ook erg in trek is bij watersporters. Zeilen, duiken en surfen; het kan hier allemaal. Daarnaast vormt dit eiland een ideale uitvalbasis om Nationaal Park Kornaten te bezoeken, een reeks onbewoonde eilandjes die met hun kale vlaktes een bijzonder soort schoonheid laten zien.

Nog verder naar het noorden ligt het eiland Krk, verbonden met het vasteland via een brug. Het is een gezellig eiland met een gevarieerd landschap. Je kunt heerlijk over het eiland toeren, onderweg wat dorpjes aandoen en genieten van uitzichten op olijf- en wijngaarden.
Waar wacht je nog op? Ga eilandhoppen in Kroatië!