Top activiteiten in Letland

Onze bestemmingen


Natuur, historie en hippe steden in de Baltische smeltkroes Letland

Letland wordt voornamelijk bezocht door reizigers die een stedentrip naar de hoofdstad Riga maken. Niet geheel ten onrechte, want in deze sfeervolle stad kun je al met een krap budget een onvergetelijk uitstapje beleven. Vlak echter de andere bestemmingen in Letland niet uit als je wat beter kennis wilt maken met deze unieke Baltische staat.

In hoofdstad Riga toont Letland zich van zijn moderne én zijn historische kant. Zo kun je overal in de stad gratis gebruikmaken van wifi. Riga beschikt bovendien over een aantrekkelijk aanbod aan hippe bars, clubs en restaurants. Toch is de historie van de stad nooit ver weg. Niet voor niets maakt het schitterende oude centrum deel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Sierlijke orthodoxe kathedralen, sfeervolle pleintjes, smalle kasseiensteegjes, veelzijdige musea en historische panden in art nouveau-stijl: je komt het allemaal tegen in deze sprookjesachtige stad aan de Dvina-rivier.

Heb je Riga voor een groot deel gezien, dan valt er nog genoeg te beleven in de rest van Letland. Vanuit Riga kun je makkelijk dagtochten maken. Bezoek bijvoorbeeld de oude kastelen in plaatsjes als Cēsis of het historische Sigulda, beide op korte reisafstand ten noordoosten van de hoofdstad gelegen. Wil je de ongerepte Letse natuur ontdekken, dan kun je een kajaktocht maken door de adembenemend mooie valleien van het natuurpark bij de rivier de Gauja

Reis af naar deze grotendeels onontdekte Baltische parel en beleef een afwisselende vakantie die je nog lang zal bijblijven.