Top activiteiten in Riga

De hoofdstad van Letland gaat er prat op hip en historisch tegelijk te zijn. Hoogste tijd om uit te zoeken of dat klopt!


Riga, parel van de Baltische staten

Om te beginnen tref je in het centrum van de stad prachtige huizen en gebouwen aan in art nouveau-stijl, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wandelend door deze multiculturele hoofdstad kom je langs drie kathedralen: protestant, katholiek en orthodox, en langs het unieke Huis van de Zwartkoppen, overgebleven uit de middeleeuwen.

Een mooi overzicht van de Letse cultuur en folklore vind je in het Etnografisch Openluchtmuseum, en bij die gelegenheid kun je ook kennis maken met de bijzondere traditionele muziek uit de regio.

Zin om een klein aandenken mee te nemen? In Riga vind je allerlei ambachtelijke markten. Keramiek, sieraden, hout, metaal: ontdek de grote handvaardigheid van de Letten. En met Kerst word je overweldigd door de sprookjeswereld van de noordelijke landen.

Laat je 's avonds meenemen op het ritme van de Letse protest- en rockmuziek, ontstaan als antwoord op de Sovjetbezetting, of ga naar een van de vele jazzclubs. Riga is dé hoofdstad van de allernieuwste jongerentrends: geniet van een wervelend nachtleven.

En... Riga is geheel connected, en in 2014 uitgeroepen tot Europese Wifi-hoofdstad: hier is Wifi geheel gratis!

Beleef Riga van de vroege ochtend tot aan het eind van de nacht, het is er zo cool!