Terug naar resultaten

5x absoluut niet te missen in Riga

Bart Melis

De Vlaamse reisblogger Bart Melis heeft een voorliefde voor de Verenigde Staten, maar er zijn ook weinig Europese landen waar hij nog niet is geweest. 

Riga is niet alleen een bijzonder interessante en gezellige voorjaarsbestemming; de Letse hoofdstad is ook uitermate geschikt voor budgetreizigers. Ook al ben je er al na slechts twee uurtjes vliegen, deze prachtige Baltische stad is tot op heden voor veel toeristen nog een onbekende plek. Ik zet mijn persoonlijke insider tips over Riga graag op een rijtje voor jullie!

1

Verken de stad per fiets

Ruil de klassieke Hop On-Hop Off bus bij mooi weer eens een keertje in voor een fiets. Kies zoals ik voor een Riga Bike Tour en ontdek het oude centrum van de stad in een tweetal uurtjes met een enthousiaste Engelssprekende gids. Houd er wel rekening mee dat fietsen in Riga niet zo vanzelfsprekend is als bij ons. De wegen zijn er bijzonder slecht en er zijn nauwelijks fietspaden. Opgepast dus!

Riharda Vāgnera iela 14

Foto: Bryan Ledgard, CC BY 2.0


2

Test lokale keuken voor geen geld

Verwacht bij restaurant Lido Alus Seta geen verfijnde borden of vlotte bediening aan tafel, maar schuif aan bij het buffet voor enkele heerlijke en spotgoedkope gerechten uit de Letse keuken. Het is hier dat toeristen, maar zeker ook de locals, komen lunchen en dineren. Als fervent vleeseter kan ik je trouwens de gigantische vleesbrochettes aanraden. Betalen doe je hier per stuk of gewicht.

Tirgonu Street 6

Foto: SnippyHolloW, CC BY-SA 2.03

Waan je in Rusland

Aan prachtige kerkjes en historische gebouwen geen gebrek in Riga. Net buiten de Oude Stad, aan de overkant van de Westelijke Dvina rivier, staat een prachtige 17e-eeuwse Russisch Orthodoxe kerk. De blauwe en groene koepels zijn al te zien van een flinke afstand en zijn een bezoekje meer dan waard. Deze aparte kerk in Maskavas valt door zijn felle kleuren erg op tussen de vervallen houten huizen uit de wijk.

Pārdaugava, 2 Meža Street

Foto: Ignat Gorazd, CC BY-SA 2.0


4

Street photography op zijn best

Riga heeft een hoop verschillende buitenwijken die niet of nauwelijks aan bod komen in reisgidsen. Jammer! Het arme Moscow District is er ééntje van. De karakteristieke stijl van de architectuur in deze wijk zorgt voor een unieke sfeer. De traditionele 19e-eeuwse houten huizen en middeleeuwse straten met keistenen slingeren je terug in de tijd. Ook liefhebbers van straatfotografie kunnen hier hun hart ophalen.

Wandel vanaf het Oude Centrum

Foto: Bart Melis


5

Dineren bij kaarslicht

Domini Canes, in het Oude Centrum van Riga, is een authentiek en erg lekker restaurant met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je vindt er niet alleen pasta's, soepen en vleesgerechten op de kaart, maar ook enkele lokale en typische recepten. Probeer zeker de botervis! In de zomer kan je op het terras van Domini Canes bovendien genieten van de uitgebreide wijnkaart.

Skarnu street 18/20

Foto: Jorge Láscar, CC BY 2.0Zoek naar goedkope hotels in Riga met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x absoluut niet te missen in Riga || Expedia Insider Tips