Top activiteiten in Litouwen

Onze bestemmingen


Baltische betovering in verrassend Litouwen

Litouwen is de meest noordelijk gelegen Baltische staat. Dit door toeristen nog relatief onontdekte land kent een rijke rooms-katholieke geschiedenis en heeft een geheel eigen karakter. Dat zie je niet alleen terug in de sfeervolle hoofdstad Vilnius, maar ook in de ongerepte natuur in het binnenland en historische steden als Trakai en Kaunas.

Wie nog nooit in Litouwen is geweest, staat in de hoofdstad Vilnius een aangename eerste kennismaking te wachten. Hier komen verleden en heden samen in de veelzijdige buurten van de stad. Zo beschikt de stad over moderne winkelcentra en hippe kunstenaarswijken als Uzupis, een soort vrijstaat waar de muren van de huizen zijn versierd met de mooiste kleuren en tekeningen. Het verleden van Vilnius komt tot leven in het oude centrum waar historische kerken en barokke panden zorgen voor een tijdloze sfeer. Lees ook onze online gids 5x doen in Vilnius

Ook buiten Vilnius leeft de geschiedenis voort in schilderachtige plaatsjes als Trakai met zijn middeleeuwse kasteel en Kaunas, de tweede stad van het land met zijn kleurrijke oude centrum en oogverblindend witte stadhuis.

De westkust van Litouwen ligt aan de Baltische Zee. Breng ter plaatse een bezoek aan de Koerse Schoorwal, een schitterende landtong die deels aan Litouwen en deels aan Rusland toebehoort. In het Litouwse gedeelte kun je een betoverende fietstocht van noord naar zuid maken, door een fraai landschap met uitzicht op de zee en de duinen. Ga op reis naar Litouwen en maak zelf kennis met deze afwisselende en originele bestemming!