Top activiteiten in Vilnius


Beleef een originele stedentrip in veelzijdig Vilnius

De Litouwse hoofdstad Vilnius staat lang niet bij iedereen op de radar als er een stedentrip gepland moet worden. Des te meer plek is er dus voor jou om deze unieke bestemming aan de Neris-rivier in het zuidoosten van het Litouwen op eigen houtje te ontdekken.

Het eerste dat opvalt bij aankomst in de stad is de volop aanwezige historische pracht en praal. Barokke bouwwerken als de Sint-Casimirkerk en de Allerheiligenkerk, de 16e-eeuwse Poort van het Morgenrood, het neoclassicistische Stadhuis en de Kathedraal van Vilnius met zijn kenmerkende klokkentoren: het oude centrum van Vilnius loopt over van de monumentale schoonheid en kan zich meten met de mooiste Franse en Italiaanse steden.

Dat Vilnius niet alleen achterom kijkt, blijkt wel uit de unieke kunstenaarswijk Uzupis. Dit stadsdeel stelt zich op als een onafhankelijke staat met een eigen president en grondwet. Een bezoek aan de wijk voelt dan ook als een reis naar een vrijstaat waar alles net even anders is. Gebouwen zijn hier getooid in de meest in het oog springende kleuren en schilderingen en er hangt een bijzonder levendige en kunstzinnige sfeer in de straten.

De verschillende kanten van Vilnius komen samen in de uiteenlopende musea die de stad rijk is. Zo kun je hier een bezoek brengen aan musea die zijn gewijd aan uiteenlopende onderwerpen als moderne kunst, de KGB, religieus erfgoed en technologie. Wat je ook wilt doen, een stedentrip naar Vilnius voelt als een echte ontdekkingsreis.