Terug naar resultaten

5x niet te missen in en om Vilnius, Litouwen

Kirsten Schonewille

Reis mee met de avontuurlijke Kirsten op zoek naar nieuwe plekken in de wereld! 

Vilnius, de grootste en tevens hoofdstad van Litouwen, is een perfecte stedentripbestemming die nog onontdekt is door het massatoerisme. Wie verder kijkt dan de prachtige binnenstad zal zien dat Vilnius en de omgeving nog veel meer te bieden heeft. Met deze tips haal je het beste uit je stedentrip naar Vilnius.

1

KGB-museum

Het is geen pretje om hier rond te lopen, maar het geeft je wel een goed beeld van de gruwelijkheden die zich afspeelden tijdens het Sovjet Regime. Het KGB-museum, Museum voor Genocideslachtoffers in Vilnius, is gevestigd in het gebouw waar jarenlang gevangenen werden gemarteld en geëxecuteerd. In het museum kun je onder andere de voormalige gevangenis en de martelkamers bezoeken.

01400, Aukų g. 2A, Vilnius 01400, Litouwen

Foto: Antonio Campoy, CC BY 2.0


2

Het kasteel van Trakai

Zo’n 40 kilometer ten zuiden van Vilnius vind je de historische stad Trakai. Trakai wordt omgeven door een aantal meren, maar het echte hoogtepunt is het kasteel van Trakai. In 1962 is het kasteel volledig hersteld en werd het museum geopend dat je voor een klein bedrag kunt bezoeken. Het kasteel is gelegen tussen twee meren, Galvè en Luka, wat zorgt voor prachtige plaatjes.

Trakai 21142, Litouwen

Foto: Pixabay3

De hippe wijk Uzupis

Eén van de meest bijzondere wijken van Vilnius is de wijk Uzupis. Uzupis is een stadsdeel in het centrum van de stad en de naam betekent letterlijk ‘aan de andere kant van de rivier’. Het stadsdeel wordt gezien als een onafhankelijke staat, de republiek Uzupis, met een eigen president, grondwet en klein leger. In de wijk vind je voornamelijk veel kunstgalerijen en knusse boetiekjes.

Foto: Lee Fenner, CC BY 2.0


4

Het oude centrum van Vilnius

Hoewel Vilnius ook beschikt over een nieuw centrum met vele luxe winkelcentra, is het oude centrum de plek die je niet mag missen tijdens een stedentrip. Het oude centrum van Vilnius is de plek waar je het gevoel hebt terug in de tijd te gaan. De stad staat volgebouwd met minimaal 40 prachtige kerken en je kunt je hier uren vermaken door te slenteren door de knusse steegjes.

Foto: Pixabay


5

Shoppen in Akropolis

Voor wie Vilnius bezoekt tijdens een regenachtige of winterse dag en van shoppen houdt, is Akropolis de uitkomst. Akropolis is het grootste winkelcentrum van Litouwen en je kunt je hier uren vermaken. Niet alleen kun je hier uitstekend shoppen, souvenirs aanschaffen en heerlijk eten, je vindt hier ook een enorme schaatsbaan waar je voor een paar euro de schaatsen onder kunt binden.

Ozo gatvė, 25, Ozo gatvė 25, Vilnius 07150, Litouwen

Foto: jo.sau, CC BY 2.0Zoek naar goedkope hotels in Vilnius met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x niet te missen in en om Vilnius, Litouwen || Expedia Insider Tips