Top activiteiten in Luxemburg-stad

Het gunstig gelegen Luxemburg-stad is een veelzijdige bestemming voor een unieke stedentrip. Bij je eerste kennismaking met de stad vallen direct de vele historische panden en het iconische Palais Grand-Ducal op. 


Smaakvol genieten in het historische Luxemburg-stad

Het gunstig gelegen Luxemburg-stad is een veelzijdige bestemming voor een unieke stedentrip. Bij je eerste kennismaking met de stad vallen direct de vele historische panden en het iconische Palais Grand-Ducal op. Andere in het oog springende bezienswaardigheden zijn de barokke Kathedraal van Luxemburg, het imposante Passerelle-viaduct, het fraaie Place Guillaume II en de ondergrondse verdedigingsgordel Pétrusse Kazematten. Lees ook onze online gids over de hotspots in Luxemburg-stad

De Luxemburgse hoofdstad leent zich uitstekend voor een culinair tripje. Echte lekkerbekken krijgen nog last van keuzestress met alle smaakvolle bistro's, traditionele chocolatiers en gezellige eetcafés die de stad rijk is. En laten we de drankjes niet vergeten. Knusse cafés zorgen voor een breed aanbod aan locaties voor een sfeervol avondje uit. Wijnliefhebbers zijn ongetwijfeld in hun nopjes met de uitstekende wijnbars waar de beste lokale wijnen worden geschonken. In de wijk Clausen vind je enkele van de leukste horecagelegenheden van de stad.

Luxemburg-stad is ook een prima uitvalsbasis voor een actief uitstapje in de regio. Overnacht bijvoorbeeld in het centrum en trek er overdag op uit naar de rivier de Sûre voor een kajaktocht. Of wat dacht je van een memorabele wandeltocht door de natuur bij de befaamde Müllerthal Trail. Beide bestemmingen liggen op slechts 30 minuten rijden van de stad.

Luxemburg-stad heeft een overzichtelijk en uitnodigend centrum waar je je binnen de kortste keren helemaal op je plek voelt. Ontdek nu zelf deze gezellige stad op een kort stukje rijden van de Nederlandse grens.