Top activiteiten in Macedonië

In het zuidoosten van Europa, ten noorden van Griekenland, ligt de Republiek Macedonië. Hoofdstad Skopje heeft een rijke geschiedenis en beschikt over veel bezienswaardigheden, zoals de 15e-eeuwse stenen brug over rivier de Vardar en Fort Kale. Slenter door de Bazaar, met theehuizen, musea, kunstgaleries en moskeeën. 


Natuur en geschiedenis in Macedonië

De hoofdstad Skopje heeft een rijke geschiedenis en beschikt over veel bezienswaardigheden, zoals de 15e-eeuwse stenen brug over rivier de Vardar en Fort Kale. Slenter door de Bazaar, met theehuizen, musea, kunstgaleries en moskeeën. Een must-do als je in Skopje bent!

Niet ver van Skopje ligt de Matka-kloof, met het Matkameer dat is omgeven door steile kliffen. Een mooie plek om te wandelen, kajakken of een boottochtje te maken.

In het zuidwesten van Macedonië, grenzend aan Albanië, ligt het prachtige meer van Ohrid. Dit is de populairste vakantiebestemming van het land. Op de strandjes rondom het meer kun je heerlijk relaxen en in de stad Ohrid vind je veel gezellige restaurants en terrassen. Bekijk in deze stad het antieke Griekse theater en Fort Samuel, dat op een heuvel boven Ohrid ligt. Aan het meer van Ohrid, vlakbij de grens met Albanië, ligt het Klooster van St. Naum, uit de tiende eeuw.