Top activiteiten in Maleisië

Maleisië is zo’n veelzijdig land dat vrijwel elk type reiziger er een geweldige tijd heeft. Of je nu dol bent op zon, zee en wuivende palmen, of je graag onderdompelt in cultuur… Maleisië heeft het allemaal. Tel het heerlijke eten en de mooie natuur daarbij op, en je hebt de ideale vakantiebestemming te pakken. 

Onze bestemmingen


Veelzijdig Maleisië

Het land is in twee delen verdeeld: het schiereiland en het eiland Borneo. Het eiland Langkawi, voor de noordwestelijke kust van het schiereiland, is een waar bounty-eiland en gezellig druk. De oostkust van het schiereiland is zo mogelijk nog mooier en daar kun je helemaal tot rust komen. De eilanden met hun ondiepe, parelwitte zandstranden en azuurblauwe water, zijn voor jong en oud een walhalla om te snorkelen.  

Ook cultuurliefhebbers kunnen in Maleisië hun hart ophalen. Door de grote etnische diversiteit van de bevolking staan verspreid door het land indrukwekkende tempels, moskeeën en kerken. Op Borneo heeft een aantal oorspronkelijke bevolkingsgroepen zich in een voor bezoekers toegankelijk park gevestigd om daar helemaal volgens oude tradities te leven.

Dat eten een belangrijk element is in het dagelijks leven in Maleisië merk je aan de begroetingen op straat. De eerste vraag die mensen elkaar stellen is niet: hoe gaat het? Maar: heb je al gegeten? Liefhebbers van de Aziatische keuken hebben aan één vakantie niet genoeg om al het lekkers te proeven wat de Maleisische keuken te bieden heeft.

Jong en oud, zonaanbidder en cultuurliefhebber: Maleisië heeft voor iedereen ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.