Terug naar resultaten

5x must-do's voor de eerste keer in Maleisië

Evelyn Zielstra

Evelyn schrijft over reizen en boardsporten en is momenteel op wereldreis met haar vriend.

Ga je voor de eerste keer naar Maleisië? Grote kans dat je via Thailand of via de hoofdstad Kuala Lumpur het land binnen komt. Maar waar je ook bent, overal zijn er genoeg leuke dingen te doen. En ben je avontuurlijk? Dan moet je Borneo vooral niet missen! Dit zijn 5 must-do’s voor de eerste keer in Maleisië!

1

Petronas Twin Towers in de avond

De Petronas Towers zijn dé toeristische attractie in Kuala Lumpur. De meeste mensen gaan naar boven om de skyline vanuit deze torens te zien. Wat je vooral moet doen? Bekijk de Petronas-torens in de avond. Het licht van de torens is dan prachtig, bijna surreëel.

Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Maleisië

FotoSimon_sees, CC BY 2.0


2

Bezoek Borneo

In Borneo vind je het beste van de natuur. Er zijn palmboomeilanden, Nationale Parken, je kunt er klimmen, grotten bezoeken en de amazone ‘Batang Rejang’ ontdekken. De Borneo jungles zijn één van de oudste, ongerepte regenwouden van de wereld. Er is genoeg te doen voor avontuurlijke reizigers. Wil je het Maleisische deel van Borneo bezoeken? Onthoud dan de namen Sabah en Sarawak. In Sabah vind je met name veel bergen en in Sarawak rivieren.

Fotolabanglonghouse, CC0 1.03

Relaxen op de Oostelijke Eilanden

Wil je rust en ontspanning? Bezoek dan één van de eilanden aan de oostkust van Maleisië, zoals de Perhentian-eilanden. Denk aan groene jungle, kristalhelder water en verblindend witte zandstranden. De Perhentian-eilanden bestaan uit twee eilanden. Kecil is iets kleiner en een echt backpackers-eiland. Besar is groter en wat luxer dan Kecil. Of ga naar Pulau Tioman. Veel Nederlanders kennen dit prachtige eiland van Expeditie Robinson. Het eiland is bedekt met jungle en er zijn bijna geen wegen, behalve tussen de dorpjes langs de kust.

FotoAchilli Family Journeys, CC BY 2.0


4

Cameron Highlands

De Cameron Highlands kun je het beste bezoeken als je wat langer in Maleisië bent. Dit gebied is ideaal om aan de soms meedogenloze hitte van Maleisië te ontsnappen. Je moet dus wel een sweater en lange broek bij je hebben om hier warm te blijven. In de Cameron Highlands kun je prachtig hiken. Vanuit de plaats Tanah Rata kun je verschillende ‘trails’ doen, met of zonder gids.

FotoWill Ellis, CC BY 2.0

 


5

Historisch Melaka

Melaka was één van de grootste zeehavens. Tegenwoordig is het een backpackersstad, ideaal voor je eerste keer in Maleisië. Melaka heeft onder andere Maleisische, Chinese, Indiase en Europese invloeden. Je kunt er dus lekker Indiaas eten, je vindt er een molen, tempels, ruïnes en de fantastische vrijdag- en zaterdagmarkten (Jonker Walk Night Market).

FotoJakub MichankowCC BY 2.0Zoek naar goedkope hotels in Maleisië met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x must-do's voor de eerste keer in Maleisië || Expedia Insider Tips5x outdoor in Maleisië 5x tropische eilanden in Maleisië 5x winkelen in Kuala Lumpur 5x rust in Kuala Lumpur