Terug naar resultaten

5x outdoor in Maleisië

Kimber Kox

Freelance schrijver en levensgenieter Kimber ontdekt graag nieuwe bestemmingen en gerechten rond de wereld.

Bij Maleisië denk je waarschijnlijk aan de drukke stad Kuala Lumpur, mooie stranden en het groene Borneo. Minder bekend is dat je in Maleisië ook best wat uitdagende outdoor activiteiten kunt ondernemen. Vaak kun je het zo spannend of zwaar maken als je zelf wilt, waardoor zelfs de minst fitte reiziger een passende activiteit kan vinden

1

Raften op Sabah

Raften op Sabah is geweldig leuk en iedereen kan het. Vanuit Kota Kinabalu word je met een busje naar een oude boemeltrein in het binnenland gebracht, waarmee je naar het basecamp gebracht wordt. Hier begint de pret! Wild water voert je door een prachtige jungle en als je goed luistert hoor je de apen op de oever. Het hoogseizoen is in september: dan is het water op zijn wildst.

Kota Kinabalu, Sabah, Maleisië

Foto: Kimber Kox


2

Hiken in Bako National Park

Op Borneo vind je tal van nationale parken. Bako is het oudste en wat mij betreft het mooist. Je kunt er alleen met een bootje komen, waardoor je er echt een Expeditie Robinson gevoel hebt. Er lopen verschillende trails vanuit het kamp de jungle in. Deze variëren sterk in moeilijkheid en lengte. De kans is groot dat je in Bako National Park neusapen, wilde zwijnen en andere dieren spot!

Bako National Park, Sarawak, Maleisië

Foto: Christina Gallivan, CC BY 2.03

Rope challenge in Gopeng

In het binnenland van Maleisië kun je vanuit Gopeng verschillende outdoor activiteiten ondernemen. De Rope challenge is een aanrader. Ik noem het graag ‘apenkooien voor volwassenen’. Je wordt gezekerd en daarna leg je hoog in de bomen een heel traject over touwen, brugjes en roetsjbanen af. De moeilijkheidsgraad loopt op, dus je bepaalt zelf hoe ver je gaat. Dolle pret en soms wat eng! Niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Gopeng, Perak, Maleisië

Foto: Kimber Kox


4

Beklimmen Mount Kinabalu

Echte sportievelingen kunnen de beklimming van Mount Kinabalu niet aan zich voorbij laten gaan. Het beklimmen van deze op één na hoogste berg van Zuidoost Azië is een ware uitputtingsslag. Zodra je de top bereikt, word je beloond met een geweldig mooi uitzicht, hoog boven de wolken. Dat maakt deze enorme inspanning meer dan waard. De klim duurt minimaal 1 dag, waardoor je dus altijd overnacht op de berg.

Mount Kinabalu, Kota Belud, Sabah, Maleisië

Foto: Kevin Wasilin, CC BY 2.0


5

Snorkelen bij Sapi-eiland

Dit is de makkelijkste outdoor activiteit van allemaal. Vanuit Kota Kinabalu pak je een bootje naar Sapi-eiland. Je arriveert op een parelwit strand met een azuurblauwe zee. Het kan wat druk zijn, dus ik raad je aan om het junglepad te volgen. Via deze weg kom je op een klein, bijna verlaten strand uit waar je in alle rust kunt snorkelen.

Pulau Sapi, Sabah, Maleisië

Foto: Kimber KoxZoek naar goedkope hotels in Maleisië met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x outdoor in Maleisië || Expedia Insider Tips