Terug naar resultaten

5x tropische eilanden in Maleisië

Stéphanie Versteeg

Stéphanie Versteeg is freelance journalist en travel blogger. Ze doet verslag van alle bijzondere plekjes ter wereld.

Het vasteland van Maleisië wordt omringd door talloze tropische paradijsjes. Van piepkleine stukjes land die je niet eens op de kaart kan vinden, tot flinke eilanden met genoeg voorzieningen om een tijdje ‘onder te duiken’. Dit zijn vijf heerlijke bestemmingen met elk hun eigen charme en karakter.

1

Actieve vakantie op Langkawi

Langkawi is een vrij groot eiland in het noordwesten van Maleisië. Hier kom je voor de fijne zandstranden en de blauwe zee, maar er is tegelijkertijd genoeg te doen voor wie niet zo goed stil kan zitten. Je maakt er prachtige wandeltochten langs watervallen en rijstvelden, kunt er parasailen en jetski’s huren, maar het hoogtepunt is de kabelbaan die je meeneemt naar een spectaculair uitzichtpunt.

Langkawi

Foto: Stéphanie Versteeg


2

Het beste van twee werelden op de Perhentians

In het noordoosten van Maleisië liggen twee kleine eilandjes: de Perhentians. Perhentian Besar is de grootste van het duo en het eiland met de mooiste resorts en meest luxueuze hotels. Perhentian Kecil is vooral geliefd onder backpackers. De hutjes op het strand zijn simpel, maar ’s avonds wordt het er erg gezellig met een knisperend kampvuur, muziek en natuurlijk koud bier.

Perhentian Kecil

Foto: Stéphanie Versteeg3

Prachtig Pulau Pangkor

Pulau Pangkor betekent ‘prachtig eiland’ en dat is niet voor niets. Je vindt er dromerige baaitjes en vrijwel verlaten stranden. Zin om iets actiefs te doen? De leukste manier om gemoedelijk Pangkor te ontdekken is per scooter, want binnen een uurtje heb je het hele eiland gezien. Stop onderweg in slaperige vissersdorpjes, bij tempels én bekijk de ruïnes van een oud fort van de VOC.

Pulau Pangkor

Foto: Stéphanie Versteeg


4

De witte stranden van Pulau Tioman

Pulau Tioman, een tropisch paradijsje dat is omlijst met witte zandstranden en ingekleurd met een dicht oerwoud. Het binnenland is woest en bergachtig, en met name de geïsoleerde stranden aan de oostkant van het eiland zijn de perfecte plek om tot rust te komen. Verwacht er geen nachtelijk vertier of bruisende cafés, hier vul je je dagen vooral met snorkelen, zwemmen en zonnen.

Pulau Tioman

Foto: Stéphanie Versteeg


5

Pulau Redang, ongerept paradijs

Zei daar iemand ongerept droomeiland? Maak kennis met Pulau Redang, aan de oostkust van Maleisië. Een ontzettend mooi eiland, dat bovendien binnen een beschermd natuurgebied ligt. Het is daarom de perfecte bestemming om te duiken en snorkelen. Overnachten doe je hier in kleine resorts die direct aan zee liggen, en de bijbehorende duikscholen nemen je graag een dagje mee
de zee op.

Pulau Redang

Foto: Stéphanie VersteegZoek naar goedkope hotels in Maleisië met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x tropische eilanden in Maleisië || Expedia Insider Tips