Top activiteiten in Kuala Lumpur

Er zijn veel redenen om de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur te bezoeken. Zo kun je er geweldig uitgaan en eindeloos shoppen. Maar vooral kun je er genieten van verrukkelijk eten uit alle Aziatische windstreken. En met je buik vol exotische heerlijkheden spreken de vele historische bezienswaardigheden die je er kunt bezoeken nog meer tot de verbeelding.


Kuala Lumpur moet je meemaken!

De stad is ontstaan op de plek waar de rivieren Gombak en Klang samenkomen. Kuala Lumpur betekent dan ook: ‘modderige samenloop’. Daar is inmiddels weinig meer van te merken. Moderne wolkenkrabbers als de imposante Petronas Towers staan gebroederlijk naast eeuwenoude historische gebouwen. Zo vind je midden in de stad het traditioneel Maleisische huis Rumah Penghulu Abu Seman, dat het bezoeken absoluut waard is.

Omdat Maleisië een smeltkroes van culturen en nationaliteiten is, kun je in de hoofdstad prachtige hindoetempels, moskeeën en boeddhistische tempels bezoeken. Ben je geïnteresseerd in oude gebruiken en tradities, dan is het Nationale Textielmuseum een aanrader. Je komt er alles te weten over traditionele batiks (verfpatronen) en het museum heeft een collectie antieke sarongs en ceremoniële kledingstukken.

Shopaholics zullen blij worden van de vele winkeltjes, markten en winkelcentra in de stad. Hongerig geworden van alle indrukken? Kuala Lumpur is een walhalla voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Op straat eet je voor weinig geld al de lekkerste hapjes bij zogenaamde hawkers, eetstalletjes waarvan er duizenden zijn in de stad.

Lekkerbekken en gastronomen kunnen hun hart ophalen op de vele markten. Daar worden dagelijks vele wonderlijke ingrediënten van de Maleisische keuken aan de man gebracht. Ook kun je volgens kenners de lekkerste saté ter wereld eten in Kuala Lumpur. Ga zelf op zoek naar de culinaire pareltjes, of laat je verrassen op een food tour door de stad.