Terug naar resultaten

5x Malta met kinderen

Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee de wereld over. Ze kan je alles vertellen over reizen met kinderen en verklapt haar beste tips.

Malta, officieel Republiek Malta, is een eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is veel afwisselender dan je zou verwachten op basis van de grootte, met veel cultuur, snorkel- en duikmogelijkheden en een aantal attracties speciaal voor gezinnen.

1

Ghajn Tuffieha Bay, het mooiste zandstrand van Malta

De stranden op Malta zijn meestal klein en bestaan uit rotsplateaus die in de zon gloeiendheet worden. Ga met kids vooral naar Gajn Tuffieha Bay, een van de weinige lange zandstranden, waar kids heerlijk zandkastelen kunnen bouwen. Dit strand in het noordwesten van Malta is bereikbaar via een lange trap en er zit ook maar één restaurantje. Kom vroeg, want er zijn niet veel parkeermogelijkheden in de buurt. 

Ghajn Tuffieha Bay, Malta

Foto: Tikva Looijen


2

Esplora Science Museum

Het Esplora Science Museum is het leukste museum op Malta voor het hele gezin. De makers deden inspiratie op bij NEMO in Amsterdam en verschillende andere wetenschapsmusea in Europa. Het resultaat is een modern en interactief museum met genoeg te doen voor alle leeftijden. Jonge kinderen bouwen een huis of transporteren ballen, terwijl oudere kinderen bijvoorbeeld een eigen film kunnen maken en monteren. Er zijn ook educatieve films te zien in het Planetarium.

Villa Bighi, Triq Marina, Il-Kalkara KKR1320, Malta

Foto: Tikva Looijen3

Met de boot naar Comino

Malta bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en Comino. Een boottocht naar Comino is echt de moeite waard. Je legt aan op Comino, waar de baai superblauw en helder is. Hier in de rustige zee kan je goed snorkelen en visjes bekijken. Loop een rondje over het eiland en beklim de toren die gebruikt is voor de film “The Count of Monte Cristo”. Op de terugweg gaat de boot, als de waterstand het toelaat, nog door en langs een aantal grotten.

Comino, Malta

Foto: Pixabay


4

Popeye in Popeye village

De meeste kinderen weten tegenwoordig niet wie Popeye is en zwart-wit films kijken we al lang niet meer. Dat Popeye Village de originele filmset is, vond mijn dochter dan ook niet echt interessant. Gelukkig hebben de gekleurde huisjes uit zichzelf aantrekkingskracht genoeg en je mag binnen kijken en aan alle oude meubels zitten. Er is ook een speeltuintje, en in de zomer zelfs een mini-kermis voor de allerkleinsten.

Triq Tal-Prajjet, Il-Mellieħa, Malta

Foto: Tikva Looijen


5

Onderwaterwereld in Malta Aquarium

Malta staat bekend als een hele goede duikbestemming, maar helaas kan je dat niet doen met jonge kinderen. Gelukkig is er het Malta Aquarium in Kalkara, waar je de vissen die rondom Malta leven in het echt kunt zien, van flinke joekels tot schattige zeepaardjes. Het vriendelijke personeel doet echt haar best om elke kindervraag te beantwoorden. Hoewel er vooral lokaal dierenleven te zien is, ontbreken ook Dori en Nemo niet. Die hebben hun eigen tropische tank.

Triq it-Trunciera, San Pawl il-Baħar SPB 1500, Kalkara, Malta

Foto: Tikva LooijenZoek naar hotels op Malta met Expedia

Bewaar op Pinterest: