Top activiteiten in Agadir

Marokko’s grootste badplaats Agadir wordt ook wel de bestemming genoemd van zon, zee, party en pizza. Het brede zandstrand, het gezellige centrum én de 300 zondagen per jaar nodigen uit tot ultiem genieten.


Agadir: zon, zee, party en pizza

Marokko’s grootste badplaats Agadir wordt ook wel de bestemming genoemd van zon, zee, party en pizza. Het brede zandstrand, het gezellige centrum én de 300 zondagen per jaar nodigen uit tot feesten tot het ochtendgloren en bijkomen op een strandbedje. Beetje bijgekomen? Dan is Agadir ook een paradijs voor watersporters. Vooral surfen en parasailen zijn er populair. En als je even geen zin hebt in water, klim je op een kameel voor een bezoek aan een Berberkamp.

Natuurlijk is het eerste wat je doet als je aankomt in Agadir: neerploffen op het strand. De turkooizen zee is perfect om even af te koelen, maar veel hotels rondom het strand hebben ook een zwembad. Door de lekker hoge golven wordt Agadir wel de beste surfspot van Marokko genoemd. Avonturiers kunnen er zelfs parasailen: met een parachute achter een boot hangen.

Als de avond valt, zijn er in Agadir veel gezellige restaurantjes waar je je honger kunt stillen. Veel restaurants serveren lokale specialiteiten zoals tajine-gerechten met heerlijk gekruide couscous en een kopjes verse muntthee. Gewoon trek in een pizza? Dat kan ook. Vooral langs de boulevard tref je een hele batterij aan pizzeria’s.  

Na het diner doe je een drankje in een van de vele bars, houd happy hour in de gaten! Na twaalf uur gaan feestvierders richting de vele discotheken in de badplaats. Papagayo is de grootste en populairste club in Agadir. Geen zin om te dansen? Dan is er een casino om een gokje te wagen en een Ierse pub waar je sportwedstrijden kunt kijken. In vakantieparadijs Agadir heeft iedereen het naar zijn zin.