Terug naar resultaten

5x verborgen dakterrassen van Marrakech

Esther de Beer

Esther is expert op het gebied van stedentrips. Ze interviewt locals over hun favoriete hotspots en deelt de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt.

Als je naar Marrakech gaat, bevind je je ineens in een totaal andere wereld. En dat op maar een paar uur vliegen van Nederland. De stad zet je zintuigen op scherp: kleuren, geuren, geluiden, overal waar je komt. Prachtig, maar ook best heftig. Even bijkomen is gelukkig geen enkel probleem op één van de mooie en lommerrijke dakterrassen van Marrakech.

1

Terasse des Épices

Middenin de medina van Marrakech vind je dit geweldige restaurant. Het is relatief gemakkelijk te vinden: in alle soeks hangen wel bordjes naar dit restaurant. Terasse des Épices heeft een prachtig dakterras: je kruipt weg in één van de knusse zitjes in de schaduw of pakt een strohoed tegen de zon en bestelt een muntthee en één van de heerlijke Franse of Marokkaanse specialiteiten. Een perfecte plek voor de lunch.

Sidi Abdel Aziz, 15 souk cherifia, Marrakech, Marokko

Foto: Esther de Beer


2

Café Arabe

Misschien wel het leukste en mooiste restaurant in de medina van Marrakech, in een knus straatje. Het restaurant is verdeeld over 3 verdiepingen, maar zet meteen koers naar het dakterras. Je zit hier heerlijk onder doeken, terwijl je over de bontgekleurde daken van het oude centrum van Marrakech kunt uitkijken. Je bestelt hier traditionele Marokkaanse gerechten of lekker Italiaans eten. De wijnkaart is hier ook erg fijn.

184 Rue Mouassine, Marrakesh, Marokko

Foto: Miquel C., CC BY 2.03

Kosybar

Aan de cocktails in Marrakech? Dat kan best hoor, maar je moet er vaak wel even naar zoeken. Vaak kun je hiervoor terecht in hotels of op resorts. Maar middenin het centrum, met uitzicht op een mooi plein en Palais Bahia, waar ooievaars knus genesteld zitten, vind je het dakterras van Kosybar. Met een fijne cocktailkaart en goede wijnen. Leuk om aan het eind van de middag even neer te ploffen of ’s avonds even lekker door te halen.

Place des Ferblantiers, Rue de Berrima, Marrakesh, Marokko

Foto: Esther de Beer


4

KechMara

Als je de wijk Gueliz wil leren kennen en op een leuke plek wat wilt drinken, is KechMara een leuke stek. Het dakterras is ingericht met leuke retro meubels en omringd met bamboe, met hier en daar een mooi street art-tableau. Op het menu staat fijne westerse kost en het is één van de weinige plekken in deze wijk waar je alcohol kunt bestellen.

3 Rue de la Liberté, Marrakech, Marokko

Foto: Christine und Hagen Graf, CC BY 2.0


5

Café France

Eerlijk is eerlijk, je kunt niet naar Marrakech zonder dat je een keer op het Djeema del Fna gaat eten. Dat is erg leuk en ook heel lekker. Als je even de drukte wil ontvluchten, loop je gewoon aan de rand van het plein Café France binnen. Ga meteen naar het dakterras, want hier heb je een perfect uitzicht over het levendige Djeema del Fna. Je eet hier trouwens ontzettend lekkere couscous.

Place de jamaa elfna, Marrakech, Marokko

Foto: Bryce Edwards, CC BY 2.0Zoek naar goedkope hotels in Marrakech met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x verborgen dakterrassen van Marrakech || Expedia Insider Tips