Top activiteiten in Tanger


Tanger: betoverend bedevaartsoord aan de noordkust van Marokko

De sfeervolle havenstad Tanger in het noorden van Marokko trekt al sinds jaar en dag uiteenlopende bezoekers van over de hele wereld. Zodra je in deze sprookjesachtige stad arriveert, begrijp je direct waar die grote aantrekkingskracht vandaan komt. De aanblik van de hagelwitte muren van de medina en de historische kashba, het brede strand bij de haven en historische bouwwerken zoals het paleis van de Amerikaanse legatie zijn vaak al genoeg om deze wonderlijke bestemming voorgoed in je hart te sluiten.

Tanger is compact genoeg om te voet te verkennen. Maak een wandeling door de smalle straatjes van de medina, het oude centrum van Tanger, en laat je betoveren door alle geuren en kleuren op de markt. Naast verse ingrediënten en overheerlijke olijven, kun je hier ook terecht voor ambachtelijk gemaakte tapijten, kleurrijke stoffen en fraaie souvenirs voor thuis. Sla in de medina ook zeker een bezoek aan de kashba niet over. Dit tegenwoordige museum is een van de beste locaties om de historische pracht en praal van de stad te ervaren.

De medina wordt gescheiden van de nieuwe stad (Ville Nouvelle) door het sfeervolle Grand Socco-plein. Dit deel van Tanger ademt literaire historie en is een ware culturele ontmoetingsplek, niet alleen voor Marokkaanse schrijvers, maar in het verleden ook voor beroemde auteurs als Samuel Beckett, Truman Capote en William Burroughs.

Tanger is het levende bewijs dat je niet ver hoeft te reizen om kennis te maken te maken met oogverblindende Arabische schoonheid en traditie.