Terug naar resultaten

5x de mooiste plekken van Yucatán

Kirsten Schonewille

Reis mee met de avontuurlijke Kirsten op zoek naar nieuwe plekken in de wereld! 

Mexico is groot, enorm groot. En daarom kiezen veel reizigers ervoor om één regio van het land te bezoeken. Het Yucatán-schiereiland in het zuiden van het land is verreweg de meest populaire regio. En dat is niet zo gek. Met de prachtige natuur, hagelwitte stranden en indrukwekkende Maya-tempels is Yucatán de perfecte bestemming.

1

Het Caraïbische Isla Holbox

Isla Holbox is het populairste eiland van Yucatán. Op het eiland rijden geen auto’s, maar des te meer golfkarretjes en fietsen. De prachtige stranden en kleurrijke hangmatten in de zee zorgen ervoor dat je hier langer blijft hangen dan gepland. De sfeer is top en de gekleurde gebouwen nóg mooier. Vrijwel ieder gebouw is beschilderd met de mooiste kunstwerken. Eén ding is zeker: op Isla Holbox word je sowieso vrolijk.

Foto: Kirsten Schonewille


2

De zeven tinten blauw van Laguna Bacalar

Wat mij betreft zijn er weinig bestemmingen zo mooi als Bacalar. Bacalar is gelegen aan de gelijknamige lagune. Een enorm meer dat letterlijk bestaat uit zeven tinten blauw. Het ene gedeelte is nog mooier dan het andere. Je kunt het meer verkennen door een boottocht te maken of zelf een kayak te huren. Langs de lagune vind je verschillende cenotes – ondergrondse waterpoelen – waar je een verfrissende duik kunt nemen.

Foto: Kirsten Schonewille3

De roze meren van Las Coloradas

Ben je op zoek naar mooie natuur, dan ben je in Las Coloradas aan het goede adres. Las Coloradas is een natuurgebied dat het gemakkelijkst te bereiken is vanuit Valladolid. Het gebied staat voornamelijk bekend om de prachtige roze (en gele) meren en de wilde flamingo’s die hier leven. Het is mogelijk een tour te boeken naar de roze meren van Las Coloradas, maar je kunt er ook zelf op uittrekken.

Foto: Kirsten Schonewille


4

Het wereldwonder van Mexico: Chichén Itza

Mexico is het land van de Maya-tempels. Indrukwekkende bouwwerken die je overal tegenkomt. Chichén Itza is hét wereldwonder van Mexico en één van de zeven moderne wereldwonderen van de wereld. Het belangrijkste bouwwerk in deze Maya-stad is de piramide van Kukulcán. Chichén Itza wordt druk bezocht. Ik raad je dan ook aan om zo vroeg mogelijk in de ochtend te arriveren.

Foto: Kirsten Schonewille


5

Het knusse koloniale stadje Valladolid

In Yucatán stikt het van de prachtige, kleurrijke koloniale steden. Mérida is de hoofdstad van het schiereiland, maar wat mij betreft is Valladolid de gezelligste stad. De kleurrijke steegjes, het centrale plein met als blikvanger de katholieke kerk San Servacio en de omgeving met haar vele cenotes, maken dat je in Valladolid met gemak een aantal dagen kunt blijven plakken.  

Foto: Kirsten SchonewilleZoek naar goedkope hotels in Yucatán met Expedia

Bewaar op Pinterest: