Terug naar resultaten

Hoogtepunten van Cancún in één minuut - turkooise zee en witte stranden

Op het Mexicaanse schiereiland Yucatán vind je de Caribische badplaats Cancún. Hier kun je genieten van oude Maya-ruïnes, kilometers lange witte zandstranden, geweldige duikplekken en een gevarieerd nachtleven. Wie wil kan tot in de vroege uurtjes blijven dansen. Het is moeilijk te geloven dat de lagune en het vasteland pas sinds 1970 zijn bewoond. Tegenwoordig beschikt de stad Cancún over een eigen luchthaven en is het een populaire reisbestemming.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder staan een aantal van de topattracties die in de video voorbijkomen. 

De hotelzone (0:11)

De hotels liggen naast elkaar aan de lagune op een dunne strook land, net als een parelsnoer. Met een lengte van 20 kilometer biedt deze hotelzone voor ieder wat wils, waaronder de mooiste stranden.

Isla Mujeres (0:14)

Dit leuke en rustige vakantie-eiland ligt op slechts 13 kilometer van Cancún. Dit paradijs voor natuurliefhebbers en duikers heeft zijn naam te danken aan de Maya's die hier vrouwelijke beeldhouwwerken offerden als eerbetoon aan de godin van de maan, liefde en vruchtbaarheid. Vanwege deze traditie werd het eiland door de Spanjaarden ook wel het "vrouweneiland" genoemd. Het leven op het eiland gaat in een rustig tempo.

Een onderwaterwereld (0:49)

In de kleurrijke onderwaterwereld van de Caraïben ligt het grootste koraalrif ter wereld. Deze plek is ideaal om te snorkelen en te duiken.

Cancun_view.jpg

Cenotes (0:58)

Cenotes zijn grotten die door water zijn uitgeslepen en waarvan het dak is ingezakt. In Yucatán leveren de cenotes een aanzienlijke bijdrage aan de aanvoer van zoet water. De vele cenotes zijn door een groot ondergronds rivierstelsel met elkaar verbonden.

Chichén Itzá (1:09)

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van de Maya's, breng dan een bezoek aan Chichén Itzá. Dit was de belangrijkste tempelstad van de Maya's. Tegenwoordig staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is gebouwd tussen 435 en 455. Naast de piramide met steile trap, Kukulcán, ook wel El Castillo genoemd, vind je op dit enorme terrein piramides, tempels, friezen, reliëfs en nog veel meer, zoals de Patio van 1000 kolommen (1:14).

Nachtleven (1:19)

Wie na zoveel cultuur wel toe is aan wat afleiding zal zich in Cancún goed vermaken. Hier kun je je in het wilde nachtleven begeven en tot in de vroege uurtjes dansen bij een openluchtconcert of in een van de populaire nachtclubs.

Heb je al zin gekregen om naar Cancún te gaan? Wij hebben geweldige aanbiedingen voor je!