Top activiteiten in Montenegro

Montenegro is in opkomst als toeristische bestemming. Geniet dus voordat het te laat is in alle rust van dit prachtige land in het hart van de Balkan.


Montenegro, de Black Mountain van de Adriatische Zee

In welk land kun je 's morgens skiën en 's middags zwemmen in zee? Ontdek de prachtige natuur van Montenegro. Hier duiken de bergen steil in de Adriatische Zee en doorkruisen ze groene en weelderige dalen. Excursies naar het vogelreservaat van het Meer van Shkodër of langs de oevers van de canyon van de rivier de Tara (de op één na diepste van de wereld) laten onuitwisbare herinneringen achter.

Voor de kust bij de levendige badplaats Budva liggen de paradijselijke baaien van het schiereiland Luštica. Maar misschien geef je de voorkeur aan het uitgestrekte strand met fijn zand van Ulcinj, bij de grens met Albanië.

Gedurende de rijke geschiedenis van Montenegro wilden vele koninkrijken het land inlijven, en daar zijn nog veel overblijfselen van te zien. Adem de sfeer van de Venetiaanse renaissance aan de kust bij Budva en bezin je in het orthodoxe Ostrogklooster of aan de voet van het mausoleum van Njegoš, dat uittorent boven de prachtige versterkte stad Kotor. Deze stad met UNESCO-status ligt aan het einde van een indrukwekkende fjord en is zonder twijfel het hoogtepunt van een verblijf in Montenegro.