Terug naar resultaten

5x actief in Montenegro

Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee de wereld over. Ze kan je alles vertellen over reizen met kinderen en verklapt haar beste tips.

Door de ligging is Montenegro een afwisselende outdoor bestemming. Je hebt de zee, het binnenland met rivieren, meren, heuvels en zelfs echte bergtoppen. Er zijn diverse nationale parken: de natuur wordt hier beschermd maar er is tegelijkertijd ook ruimte voor recreatie.

1

Raften op de Tara Drina-rivier

De Tara Drina is een fotogenieke, helderblauwe rivier die zich in Montenegro door een canyon wringt voor de rivier doorstroomt naar Bosnië-Herzegovina. Afhankelijk van de periode van het jaar en de plek waar je begint, is raften hier een echt avontuur of een rustig peddeltochtje. In beide gevallen zal je een fijne dag op het water hebben door een stukje enorm mooie natuur. Je kunt onderweg verschillende keren stoppen, zoals bij een waterval om in te zwemmen.

Bastasi 73300, Bosnië en Herzegovina

Foto: Tikva Looijen


2

Hiken in Durmator National Park

Het grootste nationaal park van Montenegro is uitstekend geschikt voor zowel dagwandelingen als meerdaagse hikes. Er zijn rotspieken van 2500 meter hoog, maar die zijn alleen weggelegd voor de echte klimmers. Een aantal bergtoppen zijn wel voor wandelaars bereikbaar, maar je kunt deze ook van een afstandje bewonderen en kiezen voor routes die je langs helderblauwe en groene gletsjermeren brengen.

Žabljak, Montenegro

Foto: Visualhunt, CC0 1.03

Kajakken voor de kust van Budva

Budva is de party capital van Montenegro. De stranden liggen in de zomer vol met bakkende toeristen die hun roes uitslapen. Rond het middaguur gaat de trance weer aan en is het tijd voor een nieuw feestje. Wil je liever iets actiefs doen, dan kan je een kajak huren en naar diverse eilandjes voor de kust kajakken. Je kunt aanleggen bij vrijwel verlaten strandjes en het feestgewoel vanaf een afstandje bekijken.

Budva, Montengro

Foto: Tikva Looijen


4

1350 treden beklimmen bij het fort van Kotor

Waarom zou je 1350 traptreden beklimmen? Er is maar één reden: met elke meter die je hoger komt, wordt het uitzicht beter. Kotor is een gezellig stadje dat de aanwas van cruiseschipbezoekers nauwelijks aan kan. Het ligt aan het enige fjord van de Middellandse Zee. Dikke muren en een stadsmuur moesten de bewoners beschermen en vanaf het boven de stad gelegen fort kon het hele fjord overzien worden. Het is een pittige klim, zonder schaduw en zeker op een zomerse dag moet je rustmomentjes inbouwen. Eenmaal boven ben je blij dat je door hebt gezet.

Kotor, Montenego

Foto: Tikva Looijen


5

Fietsen in het Binnenland

Direct achter de kust beginnen de heuvels en er zijn dan ook maar een aantal wegen die vanaf de kust het binnenland ingaan. De echte wielerliefhebbers fietsen natuurlijk omhoog, maar je ziet ook mensen die hun fiets meenemen en dan alleen de afdaling doen. Fiets bijvoorbeeld de route van Zavala aan de kust naar Cetinje, een route van een kleine 30 kilometer waarbij je 850 meter klimt. Op de weg terug heb je een geweldig uitzicht op de kust en over het Sveti Stefan-eiland. Dat was vroeger een afgesloten eiland met een klooster, nu is het een luxe hotel.

Sveti Stefan, Montenegro

Foto: Tikva Looijen

 Zoek naar goedkope vliegtickets naar Montenegro met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x actief in Montenegro || Expedia Insider Tips