Top activiteiten in Myanmar

Ben jij een reiziger die zijn avonturen graag vastlegt in een adembenemende verzameling foto’s? Dan is Myanmar een perfecte bestemming voor jou. Het culturele erfgoed van het voormalige Birma bestaat uit duizenden boeddhistische tempels en stoepa’s. Bij zonsopgang en -ondergang steken ze  bloedrood af tegen de in nevelen gehulde bergen en dat levert dramatische plaatjes op.


Meeslepend Myanmar

In historische steden als Bagan vertellen de boeddhistische heiligdommen het verhaal van machtige koningen en hun eerbetoon aan Gautama de Boeddha. Ook in de steden raak je niet uitgekeken op de prachtige religieuze gebouwen, waarin relikwieën worden bewaard zoals een pluk haar van de Ontwaakte.

Tussen alle indrukken door is er ook gelegenheid om te ontspannen. Leer mediteren in een klooster bij de monniken en eet op je gemak een overheerlijk Shan-soepje, de populaire Birmese noedelsoep met groenten en kruiden.

Of boek een massage in een van de vele spa’s die het land rijk is. Als dat de westerse stress niet als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, puf je een paar daagjes uit op het hagelwitte palmstrand van Ngapali.