Top activiteiten in Namibië

Namibië ligt aan de westkust in het zuiden van Afrika. Dit dunbevolkte land is een geweldige bestemming voor een tocht door overweldigende natuurgebieden. Namibië beschikt over uitgestrekte woestijnen, reusachtige canyons, oogverblindend mooie stranden, traditionele volkeren en steden met een ronduit unieke uitstraling.


Ontdek de schoonheid van de Afrikaanse natuur in het ongerepte Namibië

Namibië ligt aan de westkust in het zuiden van Afrika. Dit veelzijdige en dunbevolkte land is een geweldige bestemming voor een tocht door overweldigende natuurgebieden. Namibië beschikt over uitgestrekte woestijnen, reusachtige canyons, oogverblindend mooie stranden, traditionele volkeren en steden met een ronduit unieke uitstraling.

Je komt ogen en oren te kort met al het indrukwekkende natuurschoon van Namibië. In het zuiden ligt de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld, waar je geniet van de meest imposante vergezichten. Bij Kaap Kruis aan de kust in het noorden kun je een grote kolonie Kaapse pelsrobben bewonderen. Bezoek het Nationaal Park Etosha in het noordelijke binnenland voor een safari door zonder twijfel een van de mooiste natuurgebieden van Afrika.

In steden als Swakopmund en de hoofdstad Windhoek zie je opvallende overblijfselen uit de tijd dat het land nog een Duitse kolonie was. Zo wordt op veel toeristische plekken in Windhoek nog Duits gesproken en krijg je bij de aanblik van de Lutherse Christuskirche even het gevoel dat je bij onze oosterburen bent aanbeland. In de kuststad Swakopmund hebben de huizen niet alleen een Duitse uitstraling, maar kun je in de restaurants ter plaatse ook terecht voor schnitzels, bratwurst en bier.

De unieke combinatie van lokale traditie, adembenemende natuur en Duitse invloeden maken van Namibië een niet te missen bestemming die je nog lang zal bijblijven.