Terug naar resultaten

5x het mooiste van UNESCO in Nederland

Daisy Scholte

Als reisjournalist en filmmaker reist Daisy de hele wereld over, op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere ontmoetingen. 

Er zijn van die plekken op de wereld die onvervangbaar zijn. Ze vertellen de verhalen van het ontstaan van de natuur of een cultuur in een land. Deze zeldzame plekken worden beschermd door UNESCO Werelderfgoed, zodat we ze nog generaties lang kunnen bewonderen. Dit zijn de mooiste UNESCO erfgoederen in Nederland.

1

Kinderdijk

Hier begint het indrukwekkende verhaal van ons oer-Hollands watermanagement. Dankzij Kinderdijk hebben wij nu droge voeten. Bussen vol Chinese toeristen weten dit iconische dorp al lang te vinden. En ze hebben gelijk ook! De unieke verzameling van negentien eeuwenoude molens leveren gegarandeerd prachtige foto's op.

Nederwaard 1, Kinderdijk

Foto: Daisy Scholte

Meer weten


2

Fort Pampus

Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam moest dit kleine forteneiland Pampus ons nuchtere volk beschermen tegen de vijand. Gelukkig is dat niet meer nodig en kun je op een spannend avontuur in de donkere gangen van het verdedigingswerk. Of je drinkt een kopje thee aan het water met uitzicht op Amsterdam en Muiden.

Foto: Daisy Scholte

Meer weten3

Schokland

Ooit was Schokland een bijzonder eiland in de Zuiderzee. Maar sinds de drooglegging van de Noordoostpolder ligt Schokland op het droge. De oude boerderijen, de hoge terpen en de bijzondere verhalen van de Schokkers maken dit tot een must-see voor elke Nederlander. En je leert er ook nog de Schokkerdans!

Middelbuurt 3, Schokland

Foto: Daisy Scholte

Meer weten


4

Waddenzee

Het stukje zee tussen de Waddeneilanden en het vaste land is zo bijzonder dat het sinds 2009 beschermd wordt door UNESCO. Nergens ter wereld vind je zo'n grote moddervlakte die droogvalt tijdens eb. De bijzondere planten en dieren die dan tevoorschijn komen maken dit tot een adembenemend mooi natuurgebied.

Foto: Daisy Scholte

Meer weten


5

Rietveld Schröderhuis

Verscholen in een doodgewone woonwijk in Utrecht staat het Rietveld Schröderhuis. Het multifunctionele huis van de beroemde architect Rietveld zit vol verrassingen. De slaapkamer wordt overdag opgedoekt en de woonkamer verschilt telkens van formaat. Een bezoek aan het bijzondere huis belooft een dag vol verbazing.

Prins Hendriklaan 50, Utrecht

Foto: Daisy Scholte

Meer wetenHuur een vakantiehuis in Nederland met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x het mooiste van UNESCO in Nederland || Insider Tips Expedia.nl