Terug naar resultaten

5x leukste souvenirs van Amsterdam

Daisy Scholte

Als reisjournalist en filmmaker reist Daisy de hele wereld over, op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere ontmoetingen. 

Ben je op zoek naar een leuk aandenken aan je trip naar Amsterdam? Of verwachten je vrienden en familie dat je thuiskomt met een zak vol kado’s na een paar dagen weg? Voor de leukste souvenirs in Amsterdam ga je naar deze winkels.

1

Dam Square Souvenirs

Groot, vol en vrolijk. Bij Dam Square Souvenirs hebben ze werkelijk elk Hollands hebbedingetje. Van Delfts blauwe aanstekers, tot een 'I Love Amsterdam'-trui. De beschilderde klompen hangen zelfs tot aan het plafond. Je gaat niet met lege handen naar huis.

Topper: muziekdoosje met 'Tulpen uit Amsterdam’ €10.

Dam 17

Foto: Daisy Scholte


2

Kaaswinkel Henri Willig

Een beter souvenir dan een bijzondere kaas bestaat er eigenlijk niet. Bij Henri Willig zijn alle kazen in klein formaat, dus gemakkelijk om mee te nemen. Wel eens groene pestokaas gegeten? In de winkel kun je de kaasjes met een bijzondere mosterd proeven.

Topper: Hollands kaasplankje €17,95.

Singel 518

Foto: Daisy Scholte3

3D en Hologrammen

Deze unieke collectie van hologrammen en 3D geprinte sieraden vind je alleen in Amsterdam. In de etalage staan twee 3D-printers en je kunt met eigen ogen zien hoe jouw souvenir gemaakt wordt. De hologrammen achter in de winkel worden bijna nergens meer verkocht en zijn echte collectors items.

Topper: 3D-fietsoorbellen €12,50.

Grimburgwal 2

Foto: Daisy Scholte


4

Stedelijk Museum gift shop

Met een souvenir uit de cadeauwinkel van het Stedelijk Museum kom je echt met iets origineels thuis. Ga voor een design- of kunstboek van Hollandse kunstenaars, of neem een mooie ansichtkaart mee naar huis. Je hoeft geen kaartje te kopen voor het museum om de winkel te bezoeken.

Topper: Zachte atlas van Amsterdam €19,95.

Museumplein 10

Foto: Daisy Scholte


5

Bloemenmarkt

De Bloemenmarkt aan de Singel in Amsterdam is een drijvende markt. Elke dag kun je op deze kleurrijke markt terecht voor bloemen en bollen. Niet alleen de typisch Hollandse tulpen, maar ook souvenirs voor in de tuin of op tafel.

Topper: Zwarte tulpenbollen €3,50.

Singel

Foto: Daisy ScholteZoek naar goedkope hotels in Amsterdam met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x leukste souvenirs van Amsterdam || Expedia.nl Insider Tips5x leukste souvenirs van Amsterdam || Expedia.nl Insider Tips