Terug naar resultaten

Amsterdam in één minuut: een knusse wereldstad

In vergelijking met andere wereldsteden is Amsterdam zeker niet de grootste, maar wel een van de meest knusse. De stad barst van de historisch interessante plekken en wereldberoemde museums. De culturele diversiteit wordt weerspiegeld in de gevarieerde keuken en het bruisende nachtleven. Al deze hoogtepunten vind je in een vredige omgeving die je tijdens een boottocht over de gracht, te voet of op de fiets kunt verkennen.

Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder worden enkele van de bezienswaardigheden die in de video voorbijkomen beschreven. Kun jij ze herkennen?

♦ Amsterdam Centraal ♦ (0:17)

Station Amsterdam Centraal is een prachtig renaissancegebouw met rode bakstenen en elementen van natuursteen. Het station is gebouwd als ‘poort naar de stad’ en wordt geflankeerd door 2 torens. Reizigers moeten het gevoel krijgen door een stadspoort te lopen als ze de stad binnengaan. 

♦ Winkelen (0:32)

Je kunt in Amsterdam heerlijk winkelen of gewoon slenteren door de winkelstraten. Voor shopaholics is de stad een waar paradijs. Zij kunnen hun hart ophalen bij mooie warenhuizen en kleine boetieks.

♦ Grachtengordel (0:38)

Door deze bewonderenswaardige constructie uit de Gouden Eeuw wordt Amsterdam ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Je kunt een rondvaart door de grachten maken en van het bijzondere uitzicht genieten dat op de Werelderfgoedlijst staat.

♦ Oude Kerk (0:43)

De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad. Opvallend zijn de grote huizen die tegen de voorgevel zijn aangebouwd. Daarnaast is het waarschijnlijk de enige kerk ter wereld die wordt omringd door bordelen.

♦ Parken (0:45)

In Amsterdam ligt het meest bekende en op een na grootste park van Nederland; het Vondelpark met een oppervlak van 47 hectare. Het park wordt jaarlijks door zo'n 10 miljoen mensen bezocht en in de zomer is het een verzamelplaats voor straatmuzikanten.

royal-palace.jpg

♦ Paleis op de Dam (1:16)

Dit koninklijke paleis is een van de 3 paleizen die vandaag de dag nog door de koninklijke familie wordt gebruikt. Aan het begin van de 19e eeuw werd het voormalige stadhuis van Amsterdam omgebouwd tot een paleis. Tegenwoordig worden hier belangrijke gasten ontvangen. Bezoekers kunnen bijna het hele jaar door de marmeren vloeren, de enorme schilderijen en de gigantische kroonluchters bewonderen. Daarnaast is er altijd een tentoonstelling te zien.

♦ Nachtleven (1:21)

Het Leidseplein en het Rembrandtplein zijn de twee beste plekken om het nachtleven van Amsterdam te ontdekken. In deze levendige uitgaansgebieden zijn verschillende internationale restaurants, bars en cafés te vinden die populair zijn onder zowel de inwoners van Amsterdam als de toeristen.

Wil je een bezoek brengen aan deze knusse, multiculturele stad? We hebben geweldige hotelaanbiedingen voor Amsterdam.