Terug naar resultaten

Welke wijk in Amsterdam past het best bij jou?

Wereldberoemde kunstwerken, mooie herenhuizen langs de grachten, goede restaurants en gezellige cafés... Amsterdam heeft het allemaal! Of je nu gaat voor de zelfportretten van Rembrandt of liever rust zoekt in de parken van de stad, je zult zeker vallen voor een, of misschien wel alle wijken, van Amsterdam.

Een weekend in Amsterdam, dat staat voor gezellige avondjes in het centrum, struinen over markten, winkelen in de Kalverstraat, wandelen in een park, mooie musea en natuurlijk een heleboel hipsters en jonge studenten die op de fiets over de grachten pendelen. Als je kunstliefhebber bent, trakteer jezelf dan op een flinke dosis cultuur in een van de talloze musea van de stad, waar je oog in oog staat met een aantal van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis. Drink een biertje in een van de gezellige bruine of hippe cafés van de stad en ga daarna een hapje eten in een restaurant met de internationale keuken van jouw keuze. 

Wie ben jij in Amsterdam, en welke wijk past het beste bij jou? Doe deze quiz en leer een stad kennen die net zo avontuurlijk is als jij!

De zondaar: Amsterdam Jordaan

Wees eerlijk: je bent in Amsterdam om te genieten. Je houdt wel van een feestje, maar je moet ook op je budget letten. In de Jordaan kun je besparen op je verblijf, maar je geniet wel van alle bars en restaurants in de omgeving. Je zit hier op een steenworp afstand van De Wallen, de grachten en een groot aantal van de beste coffeeshops van Amsterdam. Je zult genieten in de Jordaan!
 

Het familietype: Amsterdam-Oost

Met kinderen door Amsterdam lopen, betekent echt niet dat je de hele tijd moet opletten dat je niet in een van de beruchte wijken van de stad terechtkomt. Ontdek Amsterdam-Oost, een groene wijk vol traditionele Nederlandse huizen, ideaal voor gezinnen. Bovendien zijn er in deze buurt veel trendy cafeetjes die heel kindvriendelijk zijn, en je zit vlakbij dierentuin Artis en het Tropenmuseum.
 

De kunstliefhebber: De Pijp

Fan van cultuur? Dan is de levendige en artistieke wijk De Pijp voor jou de place-to-be. Deze buurt heeft veel chique boetieks, het prachtige Sarphatipark, de Albert Cuypmarkt en de beste brunchplekken en terrassen van de stad. Je kunt hier heerlijk slenteren tussen de vele gebouwen met de typische bouwkunst van de Amsterdamse School.  
 

De hipster: Amsterdam-Noord

Ben je een echte trendsetter? Dan is Amsterdam-Noord wat voor jou. Een veelbelovende wijk die nog niet door iedereen ontdekt is, maar waar je wel veel cafés vindt die geliefd zijn bij buurtbewoners. Zoals Café De Ceuvel, aan het water van het IJ. Hipsters die geven om het milieu, zweren bij eten dat bereid is met respect voor de wereld en houden van goede muziek komen hier graag. Wandel over een van de ambachtelijke markten in Noord en geniet van het uitzicht vanaf de A’DAM Lookout.