Top activiteiten in Drenthe


Drenthe, kom tot rust midden in de natuur

De provincie Drenthe is misschien wel de meest natuurlijke provincie van ons land. Op de hooggelegen zandgronden kon de natuur eeuwenlang haar gang gaan en kronkelden beekjes zich ongestoord door het landschap. Het heeft geleid tot een afwisselend landschap dat uniek is in Nederland. De provincie telt maar liefst drie nationale parken en tientallen kleinere natuurgebieden.

De belangrijkste en bekendste attracties van Drenthe zijn de hunebedden, waarover je alles leert in het Hunebedcentrum in Borger. Maar er is nog veel meer te ontdekken. Klauter over een boomkroonpad, zie met eigen ogen de ring van Saturnus in het Planetron van Dwingeloo of ga langs in het Drents Museum en maak kennis met het meisje van Yde.

Drenthe heeft meer te bieden dan geschiedenis en natuur alleen. De provincie is namelijk ook populair als wellness & beautybestemming. Ontspannende schoonheidsbehandelingen, een bezoekje aan een houtgestookte sauna of een Finse loyly (opgieting), het kan allemaal. En of het nu gaat om een warm bad of een nachtwandeling door het nationale park Dwingelderveld: in Drenthe kom je tot rust!