Top activiteiten in Flevoland


Flevoland, ga op avontuur in de nieuwe wildernis

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie ontstond door de gedeeltelijke drooglegging van de voormalige Zuiderzee. De meeste inwoners wonen in de twee nieuwe steden Almere en Lelystad, maar het landschap wordt vooral gekenmerkt door grootschalige landbouw. Zo vind je hier het grootste bloembollengebied van Nederland.

Het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad belicht de geschiedenis van Flevoland. Bekijk in Lelystad ook hoe in de 17e eeuw de VOC-schepen werden gebouwd op de Bataviawerf en ga aansluitend winkelen in Bataviastad, een van de grootste outletcenters van Nederland. Indrukwekkend: het vissersmonument op het voormalige eiland Urk, een gedenkplek voor vissers die niet terugkwamen van zee. Ook bijzonder is een excursie naar de Oostvaardersplassen, waar de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werd opgenomen.

Flevoland is misschien een jonge provincie, maar wel verrassend veelzijdig. Met het attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen heeft het een attractie special gericht op jongeren, maar ook voor architectuurliefhebbers valt er veel te ontdekken. Zo zijn er speciale routes langs architectonische hoogstandjes in Almere. In Flevoland kun je alle kanten op.