Top activiteiten in Friesland

Onze bestemmingen


Friesland, geniet van het water in alle seizoenen

Friesland is een provincie van natuur en water. Een trotse provincie, met een eigen vlag, een eigen taal en eigen sporten, zoals fierljeppen (polsstokverspringen). De Friese Waddeneilanden behoren tot de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. De provincie staat in de schijnwerpers tijdens grote sportevenementen, zoals de Sneekweek en vooral de Elfstedentocht. Elke winter is het spannend: zal hij dit jaar weer plaatsvinden?

De hoofdstad Leeuwarden is een prima uitvalsbasis om Friesland te verkennen. Met het historische centrum en attracties als de Waag, de oude Blokhuispoort en de scheve Oldetoren, maar vooral de talloze culturele evenementen, mag Leeuwarden zich zelfs Culturele Hoofdstad van Europa 2018 noemen. Het oudste, werkende planetarium van de wereld, het Else Eisinga Planetarium, ligt twintig kilometer verderop in Franeker.

Met vier nationale parken en twee nationale landschappen is Friesland bij uitstek een provincie om erop uit te trekken en sportief te genieten van de rust en de ruimte. Dat kan op een zeilboot op de Friese Meren, fietsend door het Drents-Friese Wold of tijdens een wadlooptocht. Maar misschien wel het beste ’s winters op de schaats. Kom naar Fryslân!