Top activiteiten in Gelderland

Onze bestemmingen


Gelderland, trek de natuur in!

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De bekendste Gelderse steden zijn Arnhem, ook wel bekend als de Modestad, en de studentenstad Nijmegen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinse tijd. Maar Gelderland heeft ook een paar prachtige natuurlijke regio’s, zoals de Veluwe, de Betuwe en de Achterhoek. En niet te vergeten de IJsselvallei en het Land van Maas en Waal: de grote rivieren bepalen hier het landschap.

Belangrijke attracties in Gelderland zijn het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en Museum Kröller-Müller, dat internationaal bekend is vanwege de collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Het Dolfinarium in Harderwijk trekt jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers, maar ook de Gelderse landgoederen en kastelen zijn geliefd als bestemming voor een dagtrip.

Wie naar Gelderland gaat, neemt de fiets mee of trekt wandelschoenen aan, want van dichtbij beleef je de natuur pas echt. In de schemering is er de meeste kans om reeën of herten ziet op de Posbank. Aan het begin van de herfst zijn er op de Veluwe excursies waarop je burlende herten kunt horen. Maar bezoek Gelderland ook zeker een keer in de lente. Dan staan in de Betuwe de fruitbomen in bloei.