Top activiteiten in Arnhem


Arnhem, modestad met smaak en gezelligheid

De hoofdstad van Gelderland staat bekend als een echte Modestad. In het Arnhemse Modekwartier vind je tientallen boetieks van designers en modeontwerpers.

Het hoogste punt van Arnhem is bovenin de Eusebiusker. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad en de wijde omgeving.

Geïnteresseerd in kunst en cultuur? In het Nederlands Openluchtmuseum komt de geschiedenis van Nederland tot leven en in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek leer je alles over de bekende Slag om Arnhem in september 1944. Maar de belangrijkste trekpleister is het Kröller Müller Museum in Nationaal Park de Hoge Veluwe, met prachtige schilderijen van Vincent van Gogh.

Arnhem heeft ook een gezellig centrum: in de smalle winkelstraten binnen de singels bevinden zich niet alleen de bekende ketens, maar ook veel conceptstores en designshops.

Wijn proeven? Dat kan op zaterdag in het wijnmuseum. Voor een gezellig avondje uit kun je terecht een van de vele cafés en restaurants op de KorenmarktJansplaats of Rijnkade. Arnhem is in alle opzichten een stad met smaak!