Top activiteiten in Groningen

Onze bestemmingen


Actief genieten van land en wad in de Provincie Groningen

Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en heeft als hoofdstad de gelijknamige studentenstad. In deze provincie vind je een kenmerkend landschap met houtwallen en kronkelende weggetjes, maar ook wierden (terpen), kunstmatige heuvels waarop boerderijen beschermd waren tegen het water. Schilderachtige dorpen zijn te zien in het Westerkwartier, een streek die bekend staat als ‘de tuin van Groningen’.

Groningen is een provincie waar natuur een hoofdrol speelt. In de Zeehondencrèche Pieterburenworden zeehonden opgevangen en later weer uitgezet in de Waddenzee. Pieterburen is ook het startpunt van het Pieterpad, het bekendste lange wandelpad van Nederland. Ook populair zijn dewadlooptochten over de drooggevallen Waddenzee. Het is zelfs mogelijk om met begeleiding van een gids naar Schiermonnikoog te lopen. Ook de Hortus in Haren trekt veel bezoekers.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor waterliefhebbers. Je kunt hier niet alleen zeilen en kanoën, maar ook goed surfen en kitesurfen. In het Nationaal Park zijn wandelingen uitgezet en fietsers doen natuurlijk even een rondje Lauwersmeer. Dat is met 45 kilometer een pittige maar erg leuke tocht!