Top activiteiten in Groningen (stad)


Groningen, een studentenstad boordevol cultuur

Groningen is de meest noordelijke stad van het land en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een echte studentenstad: bijna een kwart van de bevolking van de stad studeert. De gemiddelde leeftijd van de Stadjers, zoals de inwoners genoemd worden, is 37 jaar. Daarmee is Groningen de jongste stad van Nederland.

Dit is dan ook echt een stad om je jong te voelen. Beklim de Martinitoren en kijk uit over de historische binnenstad, bezoek het moderne Groninger Museum (met het opvallende Starckpaviljoen, ontworpen door Philippe Starck) en de gezellige cafés op de Grote Markt. Een blikvanger is het door Rem Koolhaas ontworpen openbare toilet, met een fotocollage van Erwin Olaf. 

Maar niet alleen jonge geesten en architectuurliefhebbers gaan naar Groningen. Het is ook een prettige stad als je je budget in de gaten wilt houden, want deze studentenstad kent tallozebetaalbare adresjes om uit eten te gaan of inkopen te doen. En neem gerust de kinderen mee; dankzij attracties als het Stripmuseum’t Pannekoekschip en het Stadspark hebben zij het in Groningen zeker naar hun zin!