Top activiteiten in Limburg

Onze bestemmingen


Limburg, Bourgondisch genieten in het zuiden

Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland en dat geldt niet alleen voor de ligging, maar ook voor de sfeer. Limburg is bourgondisch en een tikje chic. Hier draait het om genieten. Echt lekker eten, ambachtelijk bier, goede gesprekken: in Limburg heeft het leven net wat meer schwung.

De grotten van Valkenburg en het Drielandenpunt hoorden bij de allereerste toeristische attracties van Nederland. Een heel nieuwe ervaring is een bezoek aan het Blotevoetenpark in Brunssum en in de Kasteeltuinen van Arcen vinden tuinliefhebbers inspiratie. Maar de belangrijkste attractie is natuurlijk de hoofdstad Maastricht, met de terrassen op het Vrijthof en de gezellige winkelstraten in de binnenstad.

Limburg is een provincie waar sportievelingen hun hart ophalen. Ga fietsen door het glooiende Heuvelland of wandelen in het prachtige Geuldal. Klauteren door de mergelgrotten, tokkelen vanaf de Wilhelminatoren in Valkenburg, zelfs skiën in SnowWorld, het kan allemaal. En na de inspanning komt de ontspanning, bijvoorbeeld in Valkenburg aan de Geul bij Thermae 2000, dat al meerdere keren in de prijzen viel als beste Spa Resort van Nederland.