Top activiteiten in Maastricht


Maastricht, stad voor romantische levensgenieters

Maastricht is de meest zuidelijke stad van Nederland, met misschien wel de warmste uitstraling. De gezelligheid en de bourgondische levensstijl, dat is waar Maastricht om bekend staat. Maar Maastricht is ook een stad met een lange geschiedenis: de bekende Servaasbrug over de Maas stamt uit de 11e eeuw en op sommige locaties zijn er nog resten te vinden uit de Romeinse tijd.

Het hart van de stad is het Vrijthof, met de Sint Servaas Basiliek en de gezellige winkelstraten in het Stokstraatkwartier. In het Jekerkwartier, genoemd naar het riviertje de Jeker, wonen zoveel studenten dat het ook wel het Quartier Latin van Maastricht wordt genoemd. De buurt Wyck is populair vanwege de aparte winkels en het nieuwe stadsdeel Céramique, met het Bonnefantenmuseum, straalt grandeur uit.

Maastricht is een stad voor levensgenieters. Wie van lekker eten houdt zit hier goed; niet alleen vanwege de vele restaurants en cafés, maar ook vanwege de streekgerechten en Limburgse bieren. In augustus vindt op het Vrijthof het Preuvenemint plaats, het grootste eetfestijn van Nederland. 'Geniet van het leven', zou de slogan van Maastricht kunnen zijn. Misschien is de stad daarom wel zo geliefd voor een romantisch weekendje weg!