Terug naar resultaten

Pinkpop Festival

De 48e editie van het grootste en tevens oudste festival van Nederland vindt plaats van 3-5 juni 2017. Pinkpop is opgericht in 1969 en was een van de eerste Europese festivals. Er worden bijna 70.000 muziekliefhebbers verwacht in Landgraaf voor deze editie. Het programma is veelbelovend.

1

Line Up

Liefhebbers van rock en pop mogen ook 2017 niet missen van het legendarische Pinkpop festival: Imagine Dragons, Kensington, System of a Down, Justin Bieber, Greenday, Kings of Leon, Live en Sean Paul... en de lijst met top acts gaat maar door! 

FotoJoeke-Remkus de Vries, CC BY 2.0


2

Slapen

Op de 3 campings met een totale capaciteit van 35.000 plaatsen is er zeker een plekje voor jouw tent. Ook zijn er hotels in alle prijsklassen rondom Landgraaf (reken op ongeveer € 50 tot € 60 per kamer en per nacht voor de goedkopere hotels).

Foto: Visualhunt, CC0 1.03

Vervoer

Ga je met de auto naar Pinkpop? Dan kun je parkeren op de parkeerplaatsen in de buurt van het terrein. Als je met de trein komt, kun je gebruikmaken van shuttlebussen die vanaf het station van Landgraaf vertrekken.

Foto: JMacPherson, CC BY 2.0


4

Een fun fact over Pinkpop

Hoewel Pinkpop bekend staat om de kleur roze, heeft het festival zijn naam niet aan die kleur te danken. Het heet zo vanwege de datum waarop het gehouden wordt, namelijk (meestal) het Pinksterweekend.

Foto: Joeke-Remkus de Vries, CC BY 2.0


5

Het pluspunt van Pinkpop

Er zijn weinig muzikale evenementen die zo solide en goed georganiseerd zijn als Pinkpop. Sinds 1990 staat het festival in het Guinness Book of Records. Het is namelijk het oudste festival dat ononderbroken is georganiseerd in Nederland. Sommigen zeggen zelfs dat het het oudste festival van Europa is.


6

Te zien en te doen op het festival

Als de concerten op Pinkpop ten einde zijn gekomen, is het feest nog lang niet afgelopen. DJ-sets, afterparty’s in tenten, er zijn genoeg manieren om je avond nog even voort te zetten. Koop ook wat leuke souvenirs op de ambachtsmarkt of neem even pauze bij een bio-kraampje om het beste van de veggie keuken te ontdekken.


7

Niet te missen in de omgeving

Landgraaf ligt op ongeveer dertig kilometer van Maastricht, een van de gezelligste steden van Nederland. Wandel door het middeleeuwse centrum, bewonder de kerken, en beklim de stadsmuur. Ga ook zeker langs bij de vele bars en restaurants.

Foto: FaceMePLS, CC BY 2.0