Top activiteiten in Valkenburg


Valkenburg: heerlijk tot rust komen tussen de glooiende heuvels 

Het stadje Valkenburg aan de Geul ligt midden tussen de Limburgse heuvels. Dankzij de groene omgeving en het heldere water dat hier uit de grond komt, groeide de plaats uit tot het eerste officiële Kuuroord van Nederland. Valkenburg was ook de eerste echte toeristische bestemming van ons land, vooral vanwege de mergelgrotten. In 1885 werd hier de eerste VVV geopend.

Nog steeds is Valkenburg een heerlijke bestemming om er even tussenuit te gaan. Spa & Wellness is er volop, bijvoorbeeld in Thermae 2000 of een van de andere kuurcentra. In het beschermde natuurgebied Heuvelland zijn eindeloos veel mogelijkheden om lekker te wandelen of fietsen. In december heeft Valkenburg er nog een extra attractie bij: dan zijn er kerstmarkten in de mergelgrotten.

Overigens is de mergel in Valkenburg niet alleen ondergronds te vinden. De huizen in de binnenstad zijn ook uit mergel opgetrokken en de gele steen geeft de hele omgeving een zachte, warme uitstraling. Voeg daarbij de sfeervolle restaurantjes en kroegen en de bourgondische gastvrijheid en het is duidelijk: Valkenburg is een uitgelezen bestemming voor een romantisch weekendje weg!