Top activiteiten in Noord-Brabant

 


Beleef magische momenten in Noord-Brabant

Noord-Brabant, dat is de provincie van carnaval, lekker eten, Guus Meeuwis en gezellige feesten, zoals de kermis van Tilburg. Kortom: een hartelijke provincie waar bezoekers zich snel thuisvoelen. De stad Den Bosch was niet voor niets vier keer op rij de meest gastvrije stad van Nederland.

In de Brabantse steden kun je op cultureel gebied alle kanten op, bijvoorbeeld in designstad Eindhoven of in de vestingstad Breda, met de schilderachtige haven en (uniek in Nederland) een kasteel in het centrum. De grote publiekstrekkers in Noord-Brabant zijn de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Rustzoekers gaan naar de Brabantse Biesbosch, een uniek getijdengebied, waar bevers leven en waarvan sommige delen alleen per boot bereikbaar zijn.

Maar Noord-Brabant heeft nog meer verrassingen in petto. Ontdek de geheime geschiedenis van Den Bosch tijdens een vaartocht over het stadsriviertje de Binnen-Dieze en ga op zoek naar de fabeldieren van de Sint-Janskathedraal. Tip: bezoek Noord-Brabant vooral ook eens in de herfst. Samen een flinke boswandeling maken en na afloop lekker pannenkoeken eten, zo ervaar je de Brabantse gezelligheid!