Top activiteiten in Den Bosch


Den Bosch, de meest gastvrije stad van Nederland

Den Bosch is een hartelijke stad waar mensen zich snel thuis voelen. De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is dan ook al meerdere keren uitgeroepen tot de meest gastvrije stad van Nederland.

Den Bosch is voornamelijk bekend vanwege de Sint Janskathedraal, de Brabantse gezelligheid (carnaval!) en niet te vergeten de Bossche Bol, de reuzensoes met een laagje chocolade. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken.

Zo kun je er in de voetsporen treden van de schilder Jeroen Bosch, die in 15e eeuw in de stad woonde en werkte. Het Oeteldonks Gemintemuseum vertelt alles over de oorsprong en viering van het Carnavalsfeest.

De geschiedenis komt pas echt tot leven tijdens een rondvaart op de Binnendieze, waarbij je onder de historische huizen in de binnenstad doorvaart en verhalen hoort over de riviergoden Dommel en Aa, die de stad bewaken.

Door zulke verhalen krijgt Den Bosch net dat beetje extra. Tip: breng ook eens een bezoek aan Den Bosch in de winter. Ga schaatsen in het Sportion of maak een winterwandeling in natuurgebied hetBossche Broek. Moe geworden? Ga dan voor warme chocolademelk naar een van de gezellige cafés in de Korte Putstraat.