Top activiteiten in Noord-Holland


Noord-Holland: zilte zeelucht en kleurige bollenvelden

De grootste troef van Noord-Holland is natuurlijk Amsterdam. Een bezoek aan het Anne Frank Huis, het gerenoveerde Rijksmuseum of simpelweg flaneren langs de prachtige grachten vol elegante herenhuizen: Amsterdam is altijd leuk.

Maar Noord-Holland heeft natuurlijk veel meer te bieden. Zo is de hoofdstad van deze provincie,Haarlem, al diverse malen uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. En wat dacht je van de traditionele kaasmarkt in Alkmaar? Ook de historische Zaanse Schans is een uitstekende reden voor een dagje weg in eigen land.

Even uitwaaien is niet moeilijk in Noord-Holland. De natuur is enorm gevarieerd en nodigt uit tot sportief bezig zijn. Het Waddeneiland Texel is de ideale locatie om een weekendje uit te waaien en langs de stranden aan de langgerekte Noord-Hollandse kust is het heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. En als de lente haar intrede doet, veranderen de bollenvelden rondom Lisse in een kleurig en uniek bloemenspektakel. Van Noord-Holland ga je vanzelf houden!