Terug naar resultaten

5x doen in Noord-Holland met kinderen

Nanda Koopman

Nanda Koopman probeert zoveel mogelijk op pad te zijn en avonturen te beleven, in het klein of groot. Haar tips over stedentrips, lekker eten, natuur, pretparken en comfortabele accommodaties deelt ze graag met je.

Noord-Holland is zo leuk om te bezoeken met kinderen! Aan de ene kant de bossen, duinen en het strand, leuk in elk jaargetijde. Aan de andere kant enorm veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, kleinschalige pretparken en een bijzondere geschiedenis. Zonder onze dijkbouwers zou een groot stuk van Noord-Holland immers niet eens bestaan. Van grote steden als Haarlem en Amsterdam tot kleine pareltjes als Schagen en Hoorn, je kunt in deze provincie echt alle kanten op.

1

Kabouterpad en strand

In de Schoorlse Duinen kun je het Kabouterpad lopen. Ga naar het bezoekerscentrum en haal een pakketje op met speurkaarten en opdrachten. Heel leuk om te doen met kleine kinderen! Combineer dit met een bezoek aan kunstenaarsdorp Bergen. Hier kunnen kinderen lekker rondkijken bij het hertenkamp en de ruïnekerk. Zie de zon in de zee zakken vanaf strandtent Joep op het strand van Bergen en je dag is compleet.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl

Foto: Pixabay


2

Dagje Amsterdam

Begin je dag in Amsterdam met een familiespel (vanaf ongeveer 7 jaar) in het Rijksmuseum. Voor de lunch of diner raad ik De Hallen aan. In deze voormalige tramremise vind je nu een groot aantal food stands. Iedereen kan kiezen wat hij of zij lekker vindt, of dat nu Vietnamese springrolls zijn of een lekkere burger. Voor wie nog niet klaar is met de dag, is er ook een bioscoop!

De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47, Amsterdam

Foto: Nanda Koopman3

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een begrip in de omgeving. Hier kun je een heerlijke dag uit zijn met kinderen tot en met een jaar of negen. Maak een boottochtje in de lieveheersbeestjesbootjes, het schommelschip of de auto’s. Kijk je ogen uit in het Kabouterbos en ga naar de kinderboerderij of het theater. Je mag je eigen picknick meenemen naar dit pretpark.

Kooizandweg 9, Enkhuizen

Foto: Nanda Koopman


4

Zaanse Schans en het hippe Hembrugterrein

Ga gratis naar de Zaanse Schans voor een dagje Hollands glorie. De molens kun je in voor een klein bedrag. Kinderen kijken hun ogen uit bij de demonstratie klompen maken en bij de verfmolen. Ga daarna naar het Hemkadeterrein in Zaandam en ga eten bij Lab 44. In het weekend is de gezellige Yada Yada Food Market een aanrader.

Zaanse Schans: Schansend 7, Zaandam

Foto: Nanda Koopman


5

Dagje Texel

Een dagje Texel voelt altijd als een minivakantie. Neem de auto mee op de boot (15 minuten, ongeveer EUR 40,-). Met kleine kinderen is het Sommeltjespad door het Texelse bos leuk. Breng zeker ook een bezoek aan de Schapenboerderij of Ecomare. Mijn persoonlijke tip is museum Kaap Skil, leuk voor elke leeftijd! Zie wat jutters vinden op het strand, een reddingscapsule en de enorme maquette met schepen van de Reede van Texel.

Kaap Skil: Heemskerckstraat 9, Oudeschild

Foto: PixabayZoek naar goedkope hotels in Noord-Holland met Expedia