Top activiteiten in Haarlem


Haarlem, winkelen in de stad van Frans Hals

Schildersstad. Spaarnestad. Shoppingstad. Het is best lastig om de hoofdstad van Noord-Holland een etiket te geven. Haarlem dankt zijn faam mede aan een aantal beroemde inwoners en bezoekers. De bekendsten zijn de 17e-eeuwse schilder Frans Hals, wiens werken te zien zijn in hetFrans Hals Museum, en wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart, die speelde op het orgel van deSt. Bavokerk

De Grote Markt is het hart van Haarlem. Daar staat het standbeeld van Laurens Janszoon Coster die wordt genoemd als uitvinder van de boekdrukkunst. Het Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland. De Adriaan Molen hoort ook bij de bezienswaardigheden van Haarlem, net als de Amsterdamse Poort – bewaard gebleven uit de 14e eeuw.

Maar de stad aan het Spaarne is vooral ook een gezellige stad. In de binnenstad vind je zoveel soorten winkels dat Haarlem al drie keer werd uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Een echte trekpleister zijn de Gouden Straatjes, negen karakteristieke straatjes waaronder de Koningstraat, Warmoesstraat en Kleine Houtstraat. Een keer per jaar is er Shopping Night in Haarlem en kun je tot middernacht winkelen. Bij veel winkels geldt dan: hoe later op de avond, hoe hoger de korting.