Topactiviteiten aan de Noordzeekust


De Noordzeekust: genieten van zee, strand en duinen

Waar zou Nederland zijn zonder de kust? De duinen vormen een prachtig natuurgebied en beschermen ons bovendien tegen de zee. We verdienen ons geld in de havens en gaan naar het strand om te sporten en te ontspannen. Als je er een weekendje even helemaal uit wilt, is de kust een ideale bestemming, want er valt op het strand en achter de duinen nog zoveel te ontdekken.

Vlak achter de duinen vind je Holland op z’n mooist. Bekijk de bloemenpracht van de Keukenhof in Lisse, ga op excursie naar de molens van Kinderdijk of bezoek de wereldberoemde kaasmarkt van Alkmaar. De Deltawerken in Zeeland laten zien hoe onze strijd tegen het water vorm kreeg en hetcircuit van Zandvoort en de Space Expo in Noordwijk staan garant voor een spannend dagje uit.

Maar de Noordzeekust is vooral ook een streek om er sportief op uit te trekken. Als je wilt windsurfen, kitesurfen of zeilen dan zit je aan de Noordzeekust altijd goed. Maar gewoon een stevige strandwandeling of een mooie wandeltocht door de duinen is al voldoende om je hoofd helemaal leeg te maken. Ga na afloop eten met uitzicht op zee in een van de gezellige strandtenten. Eenmaal thuis wil je maar één ding: terug naar de kust!