Top activiteiten in Overijssel

Onze bestemmingen


Op zoek naar de sterren in Overijssel

De provincie Overijssel dankt haar naam aan de IJssel, die een groot deel van de zuidwestelijke grens vormt. Dankzij deze rivier kwamen in de middeleeuwen de Overijsselse Hanzesteden tot grote bloei, zoals Zwolle, Deventer en Kampen.

Een van de bekendste plaatsen is het waterdorp Giethoorn, waar je jezelf het beste verplaatst in een traditionele punter of een kano. Iets nieuws proberen? Suppen (staand op een board al peddelend het water over) kan er ook! Wil je liever in de achtbaan, dan kun je terecht inAvonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen. Overijssel kent ook een aantal prachtige natuurgebieden, zoals De Weerribben

Minder bekend is dat de provincie Overijssel ook culinair veel te bieden heeft. Michelin deelde in deze provincie maar liefst twaalf sterren uit, onder meer aan De Librije in Zwolle, van sterkok Jonnie Boer. Andere toprestaurants zijn bijvoorbeeld De Wanne in het historische stadje Ootmarsum of Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, vernoemd naar een meisje dat op jonge leeftijd al de keuken van een herberg runde. Of het nu gaat om geschiedenis, restaurants of natuur: Overijssel verdient sterren!