Top activiteiten in Utrecht

 

Onze bestemmingen


Dompel je onder in de unieke geschiedenis van Utrecht

De provincie Utrecht ligt in het midden in het land en is een knooppunt van wegen en spoorlijnen. Het hart van de provincie is de gelijknamige stad, die in de Romeinse tijd Traiectum heette. Deze gezellige studentenstad is bekend vanwege de terrassen aan de werf en natuurlijk de Domtoren.

Als je houdt van geschiedenis, kun je in Utrecht je hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld Kasteel de Haar in Haarzuilens, het grootste en meest luxe kasteel van Nederland. Of kom naar Utrecht tijdens het Festival Oude Muziek. Dat wordt elk jaar vanaf eind augustus gehouden en veel van de concerten vinden plaats op historische locaties, zoals middeleeuwse kerken. Het Utrechtse Spoorwegmuseum belicht op een spannende manier de geschiedenis van de spoorwegen.

Maar Utrecht is ook een provincie vol verrassingen. Wist je dat er in de stad Utrecht een museum is dat zich helemaal richt op kunst van Aboriginals? Dat de Duitse Keizer Wilhelm II tijdens zijn ballingschap ruim twintig jaar woonde in Huis Doorn en dat je je bij de heksenwaag in Oudewater nog steeds kunt laten wegen om te bewijzen dat je geen heks bent? Dit en nog veel meer ontdek je in de provincie Utrecht.