Top activiteiten in Utrecht


Utrecht, stad vol grachten, geschiedenis en gezelligheid

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland. Door zijn centrale ligging en levendige centrum wordt de stad ook wel het kloppende hart van het land genoemd. De stad is klein genoeg om al wandelend het middeleeuwse centrum te doorkruisen. Groot genoeg om dagen te genieten van culinaire hoogstandjes, moderne architectuur, pittoreske winkelstraatjes en mooie musea. De 70.000 student en die er wonen, voegen hier extra levendigheid aan toe.

Voor een adembenemend uitzicht over de stad is het beklimmen van de Dom een must. Dit Utrechtse symbool is met zijn 465 treden en 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland.Winkelen kan op loopafstand van Utrecht Centraal Station. Daar bevinden zich diverse bekende winkelketens, maar vergeet ook de designboetieks en conceptstores in de Voorstraat en de Zadelstraat niet.

Even op adempauze komen? Nuttig dan een drankje op een van de vele terrassen aan de Oudegracht, het Ledig Erf of op de Neude. Sluit de avond af in een restaurant in een werfkelder langs de grachten. Nog geen zin om terug te gaan naar het hotel? Bezoek dan een concert of eennineties party in Tivoli Vredenburg, het in 2014 gerestaureerde muziekpaleis waar pop en klassiek elkaar ontmoeten.