Terug naar resultaten

5x leukste handmade en food markets van Utrecht

Esther de Beer

Esther is expert op het gebied van stedentrips. Ze interviewt locals over hun favoriete hotspots en deelt de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt.

Heb je tijdens je weekendje Utrecht geen zin in grote ketenwinkels, bekende merken en een standaard broodje brie? Geen nood! In Utrecht vind je een paar superleuke markten waar je handgemaakte cadeautjes koopt en de lekkerste producten uit de streek proeft. Ik neem je mee.

1

Streekmarkt

Het begon wat mij betreft in Utrecht allemaal met de Streekmarkt in de Twijnstraat. Ik kocht oerbrood van de lokale bakker, proefde echte ‘English pie’ en dronk een Razende Zwaan van stadsbrouwerij De Leckere. Tegenwoordig kun je elke eerste zondag van de maand op de Mariaplaats terecht op de Streekmarkt. Ga er lunchen en neem ook wat lekkers mee naar huis.

Mariaplaats, Utrecht

Foto: DeStreekmarkt , CC BY 2.0


2

De Utrechtse Fabriek

Er zijn zo veel leuke webwinkels waar ik graag vintage kleding, papierwaren en accessoires voor in huis bestel. Maar stiekem vind ik het toch fijn om een product of kledingstuk in het echt te zien, voordat ik het koop. Dat kan bij De Utrechtse Fabriek, waar webshops tweemaal per jaar laten zien wat zij in huis hebben. Ik word altijd helemaal hebberig van alle mooie sjaals, stoffen en tassen.

Griftpark, Utrecht

Foto: rose_mcavoy , CC0 1.03

De Zelfgemaakte Markt

Een markt waar je alleen maar handgemaakte artikelen kunt kopen. En nee, geen gebreide geitenwollen sjaals, maar schitterend design voor thuis, opgeknapte vintage fietsen, grafisch werk en sieraden. Als je op zoek bent naar een leuk cadeautje, voor een ander of jezelf, moet je echt naar De Zelfgemaakte Markt.

Stadhuisplein, Utrecht

Foto: PublicDomainPictures, CC0 1.0


4

La Bazarre

What’s in a name? La Bazarre is een bizarre bazaar, een soort rondtrekkende markt waarvan je nooit precies weet wanneer hij is, en waar. Maar als La Bazarre weer neerstrijkt, is het leuk. Je koopt er bijvoorbeeld vinyl, boeken, prachtige vintage kleding en mooi grafisch ontwerp. En La Bazarre is niet compleet zonder een drankje, terwijl je geniet van het alternatieve sfeertje.

Molenpark 3, Utrecht

Foto: Unsplash, CC0 1.0


5

Vol van smaak

Het beste proeven van elk seizoen kan op Vol van Smaak. Elke seizoen kun je bij mij om de hoek, in het Julianapark, terecht voor allemaal lekkernijen van lokale producenten en importeurs. Zo stond afgelopen herfst de nieuwe Franse wijnoogst centraal en kon je volop Franse wijnen en kaasjes proeven. Ik kan niet wachten tot de wintereditie; ik hoop op glühwein, wild en warme chocolademelk.

Julianapark, Utrecht

Foto: StockSnap, CC0 1.0Zoek naar goedkope hotels in Utrecht met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x leukste handmade en food markets van Utrecht || Expedia.nl Insider Tips