Terug naar resultaten

5x proeven, proberen, genieten: wijnbars in Utrecht

Esther de Beer

Esther is expert op het gebied van stedentrips. Ze interviewt locals over hun favoriete hotspots en deelt de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt.

Utrecht is en blijft het image houden van een koddige studentenstad. En dat is het natuurlijk ook. Maar Utrecht heeft meer te bieden dan alleen studentencafés waar het bier per liter over de bar gaat. De laatste jaren schieten de wijnbars, tot mijn grote vreugde, als paddenstoelen uit de grond. Wine tasting ‘till you drop.

1

Lefebvre

Eerlijk is eerlijk: elke café dat de deuren opent aan de Neude (of is het nu 'het' Neude?) bekijk ik met argusogen. Weer een bar voor studenten en dagjesmensen? Maar nee, Lefebvre is een geweldige uitzondering. Een knusse wijnbar, goede wijnkaart en kundig personeel. Bestel één van de borrelplanken bij je glas wijn. Smullen!

Neude 2, Utrecht

Foto: E. Dronkert, CC BY 2.0


2

Vin Vin

Middenin het centrum, maar toch lekker verstopt in een knus steegje. Er zijn fijne bankjes om op neer te ploffen en een enorme wijnkaart om een keuze uit te maken. Als je er niet uitkomt (en dat is niet zo vreemd) helpt de aardige bediening je een handje. Ook leuk: soms kun je genieten van goede jazz terwijl je van je wijn geniet.

Predikherenstraat 19, Utrecht

Foto: Films42, CC0 1.03

Gastmaal Café

Meteen een fles kopen van het glas wijn dat je zojuist hebt geprobeerd? Dat kan bij het Gastmaal café, tegenover het Griftpark. Want naast de bar is de bijbehorende wijnhandel gevestigd. Hier kun je ook wijn proeven. Heb je trek gekregen? Aan de overkant van de straat prik je meteen een vorkje mee bij Gastmaal aan de Tafel.

Griftstraat 2, Utrecht

Foto: kaboompics, CC0 1.0


4

Zies

Zies is een wijnbar, bistro en boutique hotel in één, in het gezellige Utrechtse museumkwartier. In de wijnbar schenken ze mediterrane wijnen, en de meeste daarvan zijn biologisch. Als je er ook een hapje gaat eten, adviseert het personeel je graag over bijpassende wijnen. Je kunt er ook terecht voor een wijnproeverij of een high wine

Twijnstraat 58, Utrecht

Foto: Gadini, CC0 1.0


5

Proeflokaal Rubens

Proeflokaal Rubens mag natuurlijk niet op je lijstje ontbreken. Deze wijnbar is inmiddels een begrip in Utrecht. Het perfecte adres als je een keer een goede wijnproeverij wilt bijwonen, want de eigenaar weet ontzettend veel van werkelijk alle wijnen die hij schenkt. Indrukwekkend.

Nieuwegracht 197, Utrecht

Foto: RobertCheaib, CC0 1.0Zoek naar goedkope hotels in Utrecht met Expedia

 

Bewaar op Pinterest:

5x proeven, proberen, genieten: wijnbars in Utrecht || Insider Tips Expedia.nl